Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Kana-kaalipata ja kotitekoiset ranut

kotitekoiset ranut
Ranskalaisten nimityksestä on monta tarinaa mutta uskoisitko että se on saanut alkunsa erehdyksestä?

Mennäään slangilla kun olen jo käyttänyt aikasemmassa jutussani termiä ranskanperunat. Pidän oikeastaan kaikesta fritatusta vaikkei se ole terveydelle optimaalista. Uskaltaisin väittää ettei fritattu ruoka voi olla epätreveellistä jos muu ruokavalio on kunnossa. Tässäpä jutussa ranskanperunat saa lisäkkeeksi kaalia, kanaa ja kidney papuja, jolloin luulisi ettei pieni rasvan lisäys olisi ongelma.

Sopiiko kombinaatio yhteen? Sehän riippuu kastikkeesta, jos tarjoaisin tämän ketsupin kanssa niin todennäköisesti ei mutta ranch tekee tempun. Niinkuin joskus kerroin pitäväni ranchistä niin tässä se kastike pääsee jällee parrasvaloon.

Pari sanaa ranuista? okei, suosi jauhoista lajiketta, varaa aikaa koska rapeus ei synny sekunneissa ja muista tehdä tarpeeksi kerralla ettei lopu kesken. Minusta nyt on aivan loistava sauma tehdä ranskalaisia kun useimmilla on nyt nurkissaan ylimääräistä öljyä joka on jäänyt munkkien paistosta.

ranut

Kotitekoiset ranskalaiset eli ranut

8 jauhoista perunaa
öljyä uppopaistoon
mausteita maustamiseen

Leikkaa perunat suikaleiksi tai lohkoiksi ja laita veteen likoamaan. Anna liota mieluiten useampi tunti ja valuta/ kuivaa sitten. Kuumenna öljy n. 130-150 asteiseksi ja uppo paiste peruna kypsäksi. Nosta sitten lämmöltä ja anna jäähtyä kunnolla. Kuumenna öljy lähemmäs 180 astetta ja frittaa sitten kunnes pinnassa on väriä. nosta paperilla vuorattuun astiaan jotta ylimääräinen rasva valuu pois ja mausta. Tarjoile asap jotta rapeus ei katoa.

kana-kaalipata

1rsa broilerinsuikaleita
1/2 varhaiskaalia
1/2ps tuoretta pinaattia
1prk kidney papuja
Suolaa, pippuria, öljyä

Kuumenna wokissa tippa öljyä ja laita broileri paistumaan siihen. Viipaloi tässä välissä pesty varhaiskaali. Lisää sekin pannulle, mausta ja anna paistua. Huuhtele pinaatti ja lisää se ja valutetut kidney pavut kun kaali on hiukan pehmennyt. Nosta sivuun ja tarjoile ranujen ja ranch kastikkeen kera.

kukko pils
Raikas pilsneri tasapainottaa rapean rasvaiset ranskalaiset ja miedohkon kaali kana paistoksen.
kotitekoiset ranskanperunat
Kyllä, tämän ruuan kruunasi ranch kastike.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?