Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

kalatalon uusi tuote – kotimainen kirjolohi

Yhteistyössä: Kalatalo

Sain tuossa viikko sitten vakuumipaketin loimukirjolohta suoraan kalatalon edustajalta Petriltä. Toiveena Petriltä oli rehellinen laadun tulkinta eli maistaminen. Näin kala-allergisena maistamisen ja  sen tulkinnan sai hoitaa naisystäväni sekä eräs kaverini. Tällä kertaa kirjolohen seurassa tarjosin pizzaa jossa oli runsaasti kasviksiä  päällä. Ainakin sen perusteella että 2/3 osaa kokonaisesta fileestä (n.850g) tuli syötyä kahden hengen voimin yhdeltä istumalta kertoo jotain mausta. Mitä itse tulkitsin, vakumoiduksi tuotteeksi irtonaista nestettä ei ollut juuri ollenkaan vakuumipussissa, joka kertoo korkeasta laadusta. Kalan kiinteys oli myös oikein hyvä, liian pehmeää kalaa ei ole nimittäin mukava käsitellä saatikka syödä. Myös tuoksu oli neutraalimpi kuin useimmissa vakumoiduissa kalatuotteissa. Olen aikanaan ammentanut huomattavan määrän tietoa erilaisista kala-tuotteista kun työskentelin Stockmannin herkussa, joten tulkitsin asiaa enempi kalatiskillä työskentelevän näkökulmasta.

faktaa suoraan kalatalon sivuilta:

Vastuullisesti puhtaassa kiertovedessä kasvatettu kotimainen Eeki-kirjolohion eettisen kuluttajan valinta: se ei rehevöitä Itämerta, ja sen ilmastovaikutus on pieni.Uudet herkulliset ja vähärasvaiset, antibiooteista ja muista lisäaineista vapaat Eeki-tuotteet tarjoavat erinomaisen tavan lisätä terveellisen kotimaisen kalan syömistä eettisesti, kalojen ja ympäristön hyvinvointia kunnioittaen.

Eeki-kirjolohet on fileoitu vastuullisesti Ahvenanmaalla kasvatetusta kotimaisesta, kiertovesikasvatetusta kirjolohesta. Kasvatusmenetelmän ansiosta kala on antibioottivapaata ja sen rakenne on kiinteämpää kuin meressä kasvatettu kirjolohi. Lohien savustus ja loimutus tapahtuvat Keravalla ja savustus tehdään aidolla leppäsavulla, ilman lisäaineita.

Nämä tuotteet löydät nyt hyvinvarustettujen K-kauppojen palvelutiskeiltä.

Loimulohipasta (kahdelle)

1 sitruunankuori (vain keltainen osa)
1dl kermaa
200g Kalatalo Eeki loimukirjolohta
suolaa, pippuria
1pkt tuoretta pastaa
viimeistelyyn tuoreita yrttejä, hyvin kypsynyttä juustoa

Laita pannulle kerma ja sitruunan kuori ( vältä vaalean osan joutumista kerman joukkoon)
Kiehauta, mausta kevyesti ja lisää joukkoon lohi. Sammuta pannu ja lisää joukkoon ohjeen mukaan kupsennetty tuore pasta. Sekoita hetki ja anna pastan seistä hetki. Näin kastikeimeytyy pastaan.

Maista, laita tarjolle ja koristele yrteillä, kovalla juustolla ja sitten onkin aika syödä.

Jos olet suuri kalan ystävä kannattaa vilkaista myös särkipasta ja villikalatoasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?