Kaupallinen yhteistyö: SIA Jäätelö
Kyllä nyt aurinkoa ja lämpöä piisaa! Jos helle on vienyt energiat ja kaipaat pientä viilentävää potkua, niin nyt tulee siihen oiva resepti.
Italiassa tunnetaan jälkiruoka nimeltä affogato al caffe, joka tarkoittaa vaniljajäätelöä ja kahvia. Jälkiruoka on varsin yleinen, mutta vaikka Suomessa kulutetaan niin kahvia kuin jäätelöäkin, ei herkku ole niinkään saanut täällä ansaittua hehkutusta.
Väkevä paahteinen kahvi ja pehmeän viileä vaniljajäätelö sopivat täydellisesti yhteen. Tässä jälkkärissä kahvin tulee olla tummapaahtoista ja voimakasta – eikä sitä tarvita koko lasin täydeltä. Muuten jäätelö sulaa välittömästi ja lopputulos muistuttaa enemmän pirtelöä. Tuore espresso tai tiukka suodatinkahvi toimii tässä hyvin. Parhaiten kahvin kanssa sopii laadukas vaniljajäätelö, jossa on käytetty aitoa vaniljaa.
Tässä reseptissä käytän kahden ruotsalaisen yrityksen tuotteita, SIA:n premiumjäätelöä sekä Zoegasin kahvia, joita molempia myydään Suomessakin.
[left]
Kahvi & jäätelö (affogato al caffe)
Tarvitset:
2 palloa laadukasta vaniljajäätelöä
50 ml tummapaahtoista vahvaa kahvia tai espressoa
halutessa suklaakonvehteja tai karkkeja koristeeksi
Valmista näin:
Laita lasiin jäätelöpallot ja kaada päälle vasta valmistunut kahvi.
Koristele suklaakonvehdeilla ja tarjoile välittömästi.
Helppoa kuin mikä!
[/left]
[right]
[/right]