Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Järki särki | villikalapasta

Järki särki

Kaupallinen yhteistyö: Järki särki

Muutama viikko sitten kokkailin suomalaisesta villistä särjestä valmistettua Järki särkeä lämpimän leivän päällä. Tällä kertaa valmistui helppo villikalapasta, jossa tomaattinen Järki särki pääsi oikeuksiinsa. Koska Järki särki on käyttövalmis tuote sellaisenaan, ei pastan valmistuksessa kauan aikaa tuhlaannu. Siksi tämä ateria onkin erinomainen kiireisille arkipäiville.

Villit ja luonnolliset raaka-aineet ovat viimeaikoina saaneet paljon kaivattua arvostusta. Kun puhutaan villistä tuotteesta, mielletään se usein tuoreena, mutta miksei sitä voi olla säilykkeenäkin. Järki särjessä tykkäänkin erityisesti siitä, että sellaisenaan työläs särki on valmistettu helposti käytettävään ja pitkään säilyvään muotoon. Kaikki purkin sisältö on syötävissä, joten hyödynnäthän purkissa olevan öljynkin. Näin ei ole kaikissa säilykkeissä, johtuen lukuisista prosesseista, jotka saattavat tuhota öljyn.

[left]

Särkipasta

Tarvitset:

400 g tuorepastaa
8 parsaa
4 cm pala purjoa
2 dl lientä (kala tai kasvis)
1 prk tomaatti Järki särkeä*
hyvin kypsynyttä juustoa
yrttejä

Valmista näin:
Keitä suolatussa vedessä pasta al denteksi. Leikkaa parsoista kanta pois ja pilko sitten paloiksi. Viipaloi ohuelti myös purjo.

Kaada Järki särki purkista öljyä 2-3 rkl verran pannulle ja paista siinä purjoa ja parsaa. Lisää pannulle liemi sekä kypsä pasta. Anna kiehua kokoon ja sekoittele samalla. Viimeistele pasta Järki särjellä ja sekoita hyvin.

Annostele tarjolle ja viimeistele vastaraastetulla juustolla sekä haluamallasi yrtillä, esim. timjamilla.

*Tuote saatu blogiyhteistyössä

[/left]

[right]

Järki särki

[/right]

Järki särki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?