Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Järki särki ja lämmin leipä

Kaupallinen yhteistyö: Järki särki

Lämpimässä voileivässä ei ole sinänsä mitään ihmeellistä. Kuitenkin se on monelle suomalaiselle yleinen ilta- tai välipala. Joskus lämpimiä leipiä on ollut ravintoloidenkin listoilla, ja Oskarin leipä saattaa edelleenkin löytyä joistakin ravintoloista. Eikä siinä mitään, onhan lämmin, pehmeä leipä sulaneella juustolla ja sopivilla päällisillä aika herkkua.

Sopivista päällisistä puheenollen. Mitä yksinkertaisempi resepti, sitä tärkeämpi rooli raaka-aineilla on. Tällä kertaa valmistin lämpimät voileivät särjellä. Ja kyllä, tätä aliarvostettua kalaa saa kaupoista helposti käytettävässä säilykemuodossa, joka kulkee nimellä Järki särki. Kyseinen tuote valmistetaan villistä kotimaisesta särjestä, joka kypsennetään ja säilötään lasipurkkiin. Myös muu purkin sisältö on kotimaista ja vieläpä luomua. Pääosin Päijänteestä kalastettu särki on myös kestävä kalavalinta, sillä se ei ole uhanalainen. Ensi kerralla kun olet kaupassa tarttumassa tonnikalasäilykkeeseen, kannattaa tarkistaa, olisiko sittenkin Järki särkeä 🙂

Vinkkejä:
Kun juustoraasteen joukkoon lisää kananmunan keltuaista, pysyy juusto sulaessaan paremmin leivän päällä eikä valu muualle. Kananmuna myös lisää leivän ruokaisuutta.

Hapanjuureen tehty leipä on paitsi trendikästä, mutta myös useimmiten rakenteeltaan höttöleipää rapeampaa. Juurileipä säilyttää paremman suutuntuman, vaikka sen päälle laitetaan hiukan kosteutta omaavia tuotteita.  Suolaa ja makuja tulee itse särjestä ja juustosta, leivässäkin on oma hapan makunsa, joten lisämausteita ei juuri tarvita. Helppoa ruokaa siis!

[left]

Lämmin särkileipä

Tarvitset:
2 viipaletta juureen leivottua leipää
1 kanamunan keltuainen
2 dl juustoraastetta (mieluiten kermajuustoa)
1/2 prk tomaatti Järki särkeä*

Valmista näin:
Laita leivinpaperi uunivuoan pohjalle ja levitä sen päälle leipäviipaleet. Annostele Järki särkeä öljyineen leiville.

Yhdistä pienessä kupissa kananmunan keltuainen ja juustoraaste. Annostele sitten juustomassa leipien päälle.

Paista leipiä uunissa 200 asteessa 8-10 minuuttia tai kunnes pinnassa on kaunis väri.

Koristele tuoreella persiljalla tai vaikka korianterilla ja välipala on valmis.

*Tuote saatu blogin kautta

[/left]

[right] lämmin särkileipä

[/right]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?