Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Jäätelöllä ja lakulla överipulla

Minulle pulla kuin pulla on lähellä sydäntä. Ennen kaikkea nyt kun ulkona on tullut tehtyä muutama tunti lumitöitä. Pullaa löytyi kaapista, samoin hiukan kermaakin sekä eräästä toisesta projektista yli jäänyttä lakua ja mangoa. Ehkäpä näistä saisi jonkin arki-illan herkun? Kerman vähyyskään ei haitannut, kun muistin pakkasessa olevan muutama paketti jäätelöä.

Pakastimestani löytynyttä lakujäätelöä en ollut aiemmin kokeillut. Mitä jos teen laku-överipullan? Näin siis semmoinen tuli työstettyä. laku on todella väkevää, joten se tarvitsee balanssiksi hiukan mangoa. Alkuun olin tekemässä tätäkin jälkiruokaa valkoiselle lautaselle, mutta pian ymmärsin, että pullani hukkuu taustaan. Musta kulho teki terää kuvaan ja sopi teemaan.

Mitä lakua käytin? Kouvolan laku on yksi iso suosikkini, mutta onnistuu kastikkeen valmistaminen edullisemmistakin merkeistä. Mikä lakritsijäätelö? SIA suolalakritsijäätelö, se on tavallaan hiukan vanhan salmiakkiauton kaltainen eli astetta raikkaampi. Salmiakkiautot ovat muuten itselleni lapsuuden muistoista lämpimiä, niitä ostettiin aina pullonpalautusrahoilla lähikioskilta.

[left]

Lakuisa jälkiruokani sisälsi:
Mangoa, lakukastiketta, SIA lakristijäätelöä, kermavaahtoa, pullaa ja koristeeksi salmiakkipastilleja.

Lakukastike

Tarvitset:
2 dl lakua
1 dl vettä
1 rkl siirappia

Valmista näin:
Keitä kattilassa kaikkia aineksia hiljalleen 5-10 minuuttia ja poraa sauvasekoittimella tahnaksi. Käytä lakukastiketta osana jälkiruokaa, kuten tämänkertaista överipullaa.

Taisin pari-kolme överipullaa syödä lämpimikseni ja vielä hetken kuluttua neljännen. Voin luvata että sinäkin olet tukossa tämän aterian jälkeen. Hyvää tulevaa laskiaisen odotusta kaikille!

[/left]

[right]

Tässä astetta eksoottisempi jälkiruoka 😉 sweet burger!

Henkilön kokki 🍴 keittäjä 🍾 kylmähkö (@alexandertrivedi) jakama julkaisu

[/right]

överipulla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?