Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Jäätelöä ja oliiviöljyä | Kannattaa kokeilla!

Joskus aikapäivää sitten bongasin netistä reseptin, jossa vaniljajäätelöön oli yhdistetty merisuolaa ja oliiviöljyä. Kaikki kolme ainesosaa ovat ikisuosikkejani ja nyt jo monta kertaa kyseistä komboa nauttineena voin sanoa, että se toimii tosi hyvin. Mutta miksi moinen makuyhdistelmä?

Kun käytetään aitoa vaniljajäätelöä, jossa on ihan kunnolla vaniljaa siemenineen, on jäätelön maku pehmeä ja voimakkaan vaniljainen. Kuten suolakinuskissa, ripaus suolaa poistaa kaiken veden maun ja voimistaa jäätelön makua entisestään. Tähän suolaisen ja makean yhdistelmään vielä hedelmäisen raikas oliiviöljy – nam! Kaikki oliiviöljyt eivät kuitenkaan sovi näin herkkiin makuyhdistelmiin. Oliiviöljyn tulisi olla mahdollisimman hedelmäistä ja tuoretta, väkevän ja kitkerän sijaan. Kun oliiviöljy pääsee kosketukseen kylmän jäätelön kanssa, sen rakenne hiukan paksunee, eikä öljy silloin heti karkaa jäätelön päältä.

Jotta tämä kokonaisuus toimii, tarvitset muutaman hyvin laadukkaan raaka-aineen ja pelottomat makuhermot. Saatat nimittäin rakastua tähän makuyhdistelmään 🙂

[left]

Jäätelö oliiviöljyn kera

Tarvitset (kahdelle):
4 palloa Sia-vaniljajäätelöä*
4 rkl laadukasta oliiviöljyä
ripaus merisuolaa

Valmista näin:
Laita kahteen astiaan kumpaankin kaksi jäätelöpalloa. Kaada päälle oliiviöljyä ja ripottele vielä hiukan suolaa.
Tarjoile mahdollisimman pian, jottei jäätelö sula.

*Tuote saatu blogin kautta

[/left]

[right]

jäätelö ja oliiviöljy

[/right]

6 vastausta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?