Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Hyvinkään Elämykset – Ravintola Medicin Man

hyvinkään paras ruokapaikka

Yhteistyössä: Medicin Man

Hyvinkää lienee vähitellen olevan tutumpi ja tutumpi kun viime kerralla oltiin Hotelli Sveitsissä ja nyt ollaan kaupungin tunnetuinmassa ravintolassa. Toki, onhan tämä pieni kaupunki jossa ei ole paljoa niin paljoa tarjontaa mutta siihen nähden uskaltaisin sanoa että täällä on vahva olut harrastuneisuus. (selittyy myöhemmin tekstissä)

Medicin man, joka on tämänkertaisen vierailun kohde on kaksikerroksinen ravintola/pubi kokonaisuus. Alakerrassa eli kellarissa on ravintola, jossa saa todella rehellistä ruokaa ja yläkerrassa eli maantasossa on pubi, jossa on mahdollisesti kaupungin paras olutvalikoima.

Ensimmäiseksi vierailimme kellarissa, jossa nautimme pitkän kaavan mukaisen illallisen. Tosin annoksien ruokaisuus oli niinkin hyvä että olisimme voineet ottaa pelkät pääruuat ja olisimme olleet silti oikein kylläisiä. Poimintoina, alkuruuista osuvimmat kehut porukassamme sai valkosipulileipä, siinä oli rakenteen lisäksi hyvä tuoreen valkosipulin maku.

Pääruuista perinteinen pippuripihvi oli poikkeuksellisen makuinen vaikka annos näytti perinteiseltä. Käytetty liha oli marmori ulkofileetä joka selittää asian osaltaan. Myös talon leike oli paneroiduksi leikkeeksi aivan kärki kastia. Myös itse paneerauksessa oli makua, jota harvemmin näkee perus kuppiloissa. Söimme kimpassa vielä palan pätkiskakkua ja annos oli juuri sopivan kokoinen kolmelle jaettavaksi.

Runsaan aterian jälkeen otimme suunnaksi yläkerran pubin jossa oli alkoi pieni olut tasting. Pyysin hiukan erikoisempia oluita, jotta saadaan kontrastia kertomukseen ja yllä olevissa kuvissa näkyvät pullot olivat sitä. Näistä ehkä eksoottisin oli Imperial rasberry stout, joka oli vadelmaisen lisäksi suklainen ja häivähdyksen lakritsiakin siitä maistoin. Olut oli noin 10% vahvuista mutta ainakin meidän makuun se oli harvinaisen lempeää siemailtavaa.

Täällä näki myös että erikoisia oluita harrastettiin ja tällä tarkoitan että suurin osa ei juonut perinteisiä hanatuotteita lämmikkeeksi vaan pikemminkin maistelu oli aistittavissa. Toisaalta asiaa voi selittää sekin että pubin ja ravintolan henkilökunta oli erittäin mielellään kertomassa oluista tehden erikoistuotteista lähestyttävämpiä.

Kaiken kaikkiaan alueella on enempikin runsaalla olut valikoimalla varustettuja kuppiloita mutta tässä näytti olevan paras tunnelma. Ehkä juurikin oluet ovat vetonauloja täällä, oli sitten kyseessä ruokapaikka tai oluthuone.

Tein visiitistäni myös video, katsokaapa se

10 vastausta

 1. Medisiinari on tosi hieno mesta! Myös ravintola Helenen kupeessa on hyvän olutvalikoiman omaava William K, jossa myös paikallista olutseuraa pidetään, suosittelen!

  1. Nonni eli löytyy paikallinen olutseura, se kertoo miksi alueella niin korkea olut tuntemus 🙂 Ehkä siellä joku voisi kuvata olut vertailuja, niille olisi varmasti kysyntää 😀
   Toistaseksi näyttää siltä ettei välttämättä tule vähään aikaan tekemään juttua Hyvinkäältä. Vastaanotto jutulleni yhdessä Hyvinkää facebook ryhmässä omaksuttiin ”mainoksena”, joten miellän ajankäyttöni fiksummaksi siellä missä sitä arvostetaan enemmän. Onhan tämä tekeminen hyväntekeväisyyttä, jonka tarkoitus on vain edesauttaa tavallista kuluttajaa löytämään ne paremmat kuppilat joka paikassa 🙂

   1. Kiva kun kävit Hyvinkäällä. Medicin man todella on huippu ravintola. Tuolla Hyvinkää-facebook ryhmässä on toisinaan ikävä negatiivinen sävy kommenteissa. Toivottavasti ei vaikuta siltä, että täällä asuisi vain tympeää väkeä. Muutamia äänekkäitä, jotka haluavat antaa kaupungista huonon kuvan. Mutta pääosin täällä asuu mukavaa porukkaa. Jos joskus vielä eksyt tänne, niin crafterssissa on valtava olut valikoima ja siinä kohtuu lähellä hyviä ravintoloita esim. kaksi puuta tai obelix. Tervetuloa uudestaan.

    1. Moikka Laura,
     ihmiset on aina ihmisiä 🙂 kyllä sen on oppinut tässä vähitellen.
     Kahdesta puusta ja obeliskista olen kuullut ja tainnut kontaktoidakkin.
     Onhan se aina oma työnsarkansan selvittää, mitkä paikat ovat kussakin paikassa käymisen arvoisia 🙂

    1. Ajan kanssa näihin turtuu, ehkä ne huuhteliat eivät ymmärrä mikä effortti näihin juttuihin menee 🙂
     Toisaalta, argumentoijat, tuo rehellistä näkemystä siitä mitä osa saattaa ajatella jotka eivät kommentoi.
     Kun ne vain tietäsivät kuinka moni jättää merkitsemättä yhteistyönsä, toisi se ehkä erillaisen äänen kelloon.

 2. Pakko kyllä korjata, että kaupungin paras olutvalikoima löytyy kyllä Craftersista. Medari on kyllä hienosti parantanut valikoimaansa tässä vuosien saatossa, iso peukku siitä. Edellisessä kommentissa mainitussa Helenen talossa ei kyllä tietääkseni ole ollut mitään aikoihin.

  1. MOikka Cerp,
   Kiitos korjauksesta!
   Olen toistaiseksi käynyt vain Hotel Sveitsissä ja Medicin Manissa ja siitä johtuen, minun kokemuksen mukaan täällä olisi ”paras” valikoima.
   Kun pohdin asiaa niin mitä olen nähnyt Vantaalla tai helsingissäkään, oli hyvin vähän paikkoja joissa olisi ollut noin laaja valikoima.
   Hyvä että paikkojen nimet mainitaan täällä kommenteissa 🙂

   Alexander

  1. Moikka Maarit,
   Tuosta Graftersista kuulin jo muutamastakin paikasta 😀
   Yritän näissä Elämys aiheen postauksissa ottaa paikkoja joissa on ruokaakin tarjolla.
   Jos nyt alkaisin tekemään juttua pelkästään olutta tarjoavista paikoista, pitäisi siinä olla kootusti useampi oluthuone samalta alueelta ja jotain selkeää rajausta.
   Esim mitä kullakin jota ei muilla ole, jolloin lukijalle selkenee, mitä kannattaa missäkin ottaa. Silloin syntyy juuri tietoa millä saadaan niitä elämyksiä.
   Onhan näissä jutuissa ”pieni” työnsarkansa mutta katsotaan…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?