Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Hyvää uutta vuotta! | Vuoden ensimmäinen aamupala

Toivottavasti vuosi 2019 on lähtenyt käyntiin hyvin ja aattoillan juhlinnoista on selviydytty 🙂 Uusi vuosi startattiin täällä tavanomaiseen tyyliin kunnon aamupalalla. Hyvä aamu syntyy mielestäni vastakeitetyn kahvin tuoksusta, kiireettömyydestä, mukavasta tuolista ja tietenkin maukkaasta aamiaisesta. Eikä maukas aamupala ole välttämättä mitään sen kummempaa, joskus voi panostaa niihin pieniin asioihin, joilla rauhallisesta aamusta tulee varmasti onnistunut.

Kun uunista löytyy salamannopeat grillivastukset, niin hyödynnetäänpä niitä ja laitetaan leivät lämpenemään. Vähän kuivempaankin leipään saa puhallettua lisää elämää, kun sitä vähän paahtaa ensin. Paahtaminen nostaa myös leivän rakennetta, jolloin suutuntuma on tietenkin parempi. Leivon yleensä leivän itse, mutta välillä on ihan ok turvautua kaupan leipätiskin leipiin. Itseasiassa, on aika kiinnostavaa tutkia, millaisia leipiä kaupassa myydään ja ehkä siitä saa ideaa myös omaan kotileivontaan. Samalla pysyn kärryillä siitä, mitä ruokatuotemarkkinoilla tapahtuu.

Paahdoin leivät nopsasti ensin pannulla, lisäsin päälle viipaloidut tomaatit ja juuston ja heitin koko pannun uuniin. Tomaatin sijaan tässä voisi hyvin käyttää kevätsipulia tai vaikka kesäkurpitsaa. Kun juusto on sulanut leiville, voi päälle lisätä viipaleet avokadoa. Kylkeen vielä kuppi ihan perinteistä suodatinkahvia tai millä tyylillä sumppinsa tykkääkään juoda – tyyli on vapaa 🙂

Miten siellä ruudun takana on uusi vuosi lähtenyt käyntiin? Toivottavasti tästä tulee makuelämysten täyteinen vuosi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?