Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Hyvä puhelin säästää aikaa

Mietin jonkin aikaa kuinka saisin kerrottua omakohtaisesti miten paljon olen saanut karsittua työstressiä yksinkertaisesti laadukkaan älypuhelimen johdosta. Aiemmin tein aika paljolti kaiken tekemiseni läppärillä, minijärkkärillä ja ig pyöri osaltaan puhelimella.

Periaatteessa en saanut mitään aikaiseksi ellen ensin istuisi puoltatuntia koneella ja mieluiten kotona, täällähän se parempi internetti oli. Melkein rutinoitunut arki teki tästä tavasta toimia erittäin puuduttavaa mutta sitten sain vaihtoehdon. Ensimmäinen käännekohta some tekemiseni järkevöintiin oli Galaxy tabs 4 joka teki editointi työstä jokseenkin nopeaa ja kaikilla mahdollista. Tästä seuraava vaihe oli intregroida tekemiseni tabletilla maksimiinsa ja optimoida työstämisnopeus. Tabletin selkeä etu oli että pystyi käyttämään mobiili sovelluksia videoiden editointiin. Aiemmin käytin davinci resolvea kuin adobe premieriä mutta ne vaati oikeasti hiukkasen liikaa läppärin tehoilta, editointikin oli todella hidasta ja jos vahingossa ohjelma kaatui, saattoi huonolla tuurilla joutua aloittamaan alusta.

Palatakseni tabletilla editointii, oli siinäkin suden kuoppansa -> akku ei ollut ihan loputon ja tabletilla tekeminen toki auttoi Ig-puolta mutta kännykkäni oli yhä vanha samsung a5 joka oli kyllä toimiva muttei ehkä paras some tekemiseen.

Galaxy tabsin sain aikanaan Samsungilta koe käyttöön ja laitoin viestiä kysyäksi galaxy s10 mutta minulle suositeltiin sen sijaan note 9:ssä. Olin itseasiassa katsonut tusinan youtube videoita joissa nostettiin esille kuinka uusi ja hieno s10 oli mutta note 9 oli vielä uusi tuttavuus.

Pienellä tutkimisella selvisi että note 9 on aikalailla sama specseiltään kuin upo uusi s10 mutta toki lippulaiva mallissa on enempi kameroita ja tekoälyä. Se mitä tässä puhelimessa ei puolestaan note 9 verrattuna ollut, oli s-kynä. Voi tuntua ehkä mitättömän pieneltä kynä näin ajatuksena mutta itseasiassa se tekee suuren eron niin kirjoittamisessa kuin editoinnissa. Kokeilin lukuisissa dna ja elisan pisteissä uusia puhelimia mutta oikeastaan niistä ei yksikään sytyttänyt kun ei niistä löytynyt samaa käsiteltävyyttä. Toki onhan note 9 hyvä kamera jolla onnistuu videonkin teko mutta suosin tässä yhä mini järjestelmä kameraa joka on Canonin Eos m50. Livestreameissä joita pidin, käytin alkuun tablettia jonka jälkeen siirryin kokeilemaan note 9:ssä. Se että uudemmissa puhelimissa on toimivampi internet yhteys mahdollistaa korkeaman laadun livestream kokkailuissa.

Reissaan myös kohtuullisen paljon työni puolesta jonka takia wifi-verkkojen käyttökin on kasvanut, enkä olisi ehkä aina uskonut että niissä voi olla niinkin hyvä yhteys että 3gt video latautuu muutamassa kymmenessä minuutissa.

Tässä alla olisi itseasiassa postauksia jotka olen tehnyt lähes kokonaan note 9:slä (siis editointi, kirjoitus mutta videon ja kuvien kohdalla minijärkkäri oli apuna)

Tästä voidaan mennä johtopäätökseen että laadukas puhelin voi pelastaa sinunkin sometuksen, jos osaat sitä käyttää. Odotan jo nyt innolla note 10:tä, koska sehän julkaistaan tänävuonna ja ensimmäiset huhutkin on liikkellä.

note 9 kokemukset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?