Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Hunaja Café

Ravintoloissa tulee syötyä usein, mutta jostain syystä Helsingin kahvilat ovat jääneet minulla vähän taka-alalle. Selasin yhtenä iltana Instagramin ihmeellistä maailmaa ja bongasin sattumalta kahvilan nimeltä Hunaja Café. Kahvila oli saanut paljon kehuja ja vaikutti mielenkiintoiselta. Niinpä suuntasin eräänä sunnuntaiaamuna avovaimon kanssa Hunaja Caféen.

Hunaja Café
Sijainti: Siltavuorenranta 16, Helsinki
Hinta: kahvilatuotteet 3 – 5,5 €, vegelounas 10-13 €

Hunaja Café sijaitsee Kruunuhaassa, lähellä Hakaniemen siltaa. Moni joogaa harrastava on saattanut kuulla kahvilasta, se sijaitsee nimittäin HIMA Happiness-joogakoulun kanssa samoissa tiloissa. Ensimmäisellä kerralla kahvila voi olla vähän vaikea löytää, nimittäin sisäänkäynti onkin sisäpihan puolella. Tämä sympaattinen ja kotoisa paikka on kuitenkin etsimisen arvoinen.

Kun astumme sisään huomaamme ensimmäisenä ison kenkäröykkiön – uumoilimme sen liittyvän joogaan ja arvoimme hetken, pitäisikö kengät jättää eteiseen ja sipsutella sukkasillaan kahvilan puolelle. Kahvilan omistaja Anne kuitenkin kertoo, ettei se ole välttämätöntä, jos on tulossa Hunaja Caféen.

[left]

Terveellistä mutta hyvää

Niinpä käymme istumaan ja Anne alkaa laittaa meille aamiaista – emme nimittäin ole vielä syöneet ja on jo huutava nälkä. Kahvilassa on rento ja kotoisa tunnelma, tänne tulisin mielelläni istumaan pidemmäksikin aikaa. Suuri osa kalusteista ja astioista on kierrätettyjä, Anne kertoo.

Hunaja Café on erikoistunut terveelliseen ja herkulliseen kasvisruokaan. Listalta löytyy leivonnaisten, smoothien, avokadoleipien ja muiden kahvilatuotteiden lisäksi myös päivittäin vaihtuva lounas. Päädyimmekin syömään brunssityylisesti vähän kaikkea.

Pian eteemme tuotiin mahdollisesti kaupungin parhaat avokadoleivät. Kahteen juureen talossa leivottu leipä oli uskomattoman hyvää. Granola ja vegemuffinssi olivat myös maukkaita, mutta tällä kertaa avokadoleipä varasti shown.

Vadelma-punajuurismoothie oli myös virkistävän erilainen perinteisiin hedelmäpommeihin verrattuna. Smoothiessa oli juuri sopivasti punajuuren heleyttä, mutta ei liikaa.

[/left]

[right]

[/right]

Söimme myös lämpimän lounaan, joka tällä kertaa oli bataattia ja kookoksisia linssejä. Annos oli täyteläinen ja maukas, ehdottomasti yksi parhaista syömistäni vegelounaista. Jälkkäriksi söimme perinteistä pähkinäkakkua, joka kruunasi aterian.

Hunaja Cafén kohdalla voidaan jo puhua kahvilalöydöstä. Kaikki oli laadukkaasti valmistettua ja uskomattoman hyvää. Ilahduin myös huomatessani, ettei terveyskonseptia ole viety liian pitkälle, vaan raikkaan smoothien kanssa voi hyvin ottaa tuhdin kakkupalan, jos siltä tuntuu.

hunaja cafe

Kehitettävää

Tänne ei eksytä vahingossa, vaan täytyy tietää, mistä etsiä.

Kehuttavaa

Terveyskahvila, jossa on oikeasti hyvää ruokaa eikä tarvitse lähteä nälkäisenä.
Ällistyttävä määrä käsityötä jokaisessa tarjotussa ruoassa.
Kasvislounas on ehdottomasti kokeilun arvoinen.
Rauhoittava ja rento tunnelma, kahvilassa viihtyisi pidemmänkin tovin.

hunaja cafe

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?