Palataan vielä hetkeksi takaisin Krakovaan, sillä ajattelin vinkata hotellista, jossa yövyimme. Vertasimme eri hotelleja TirpAdvisorin ja Ebookersin arvostelujen avulla. Mietimme jopa hetken pienen asunnon vuokraamista, sillä sellaisia näytti olevan Krakovassa paljon. Lopulta kuitenkin mukavuudenhalu ratkaisi ja päädyimme Hotel Atriumiin.
Atrium oli varsin tasokas kolmen tähden hotelliksi ja sopi tälle matkalle loistavasti. Hotelli sijaitsee aivan vanhan kaupungin reunalla, osoitteessa Krzywa 7, Krakova, noin kymmenen minuutin kävelymatkan päässä juna-asemasta. Vietimme niin paljon aikaa ihastellen kaupunkia ja nähtävyyksiä, että loppujen lopuksi vietimme hotellissa vain yöt. Emme olisi edes kaivanneet hotellilta enempää. Hintaan kuuluva monipuolinen aamupala teki aamuista helppoja ja ystävällinen henkilökunta antoi hyviä vinkkejä kaupunkiin ja ravintoloihin.
— —
Let’s get back to our trip to Krakow one more time. I thought I could tell a bit more about the hotel where we stayed in, since it was exactly what we had hoped for – and even a little bit more. When travelling, we don’t usually spend much time at the hotel. It’s the place where we come to rest and sleep after a long day out and about exploring new places. That is why we chose Hotel Atrium, conveniently located at the edge of the old town and close to the railway station (Krzywa 7, Krakow).
For a three star hotel, Atrium was better than we had expected. They served a versatile breakfast buffet including some local delicacies, which made our mornings very easy. The hotel staff was also very friendly and they recommended us some great places to see in Krakow and good restaurants as well.
Olen nähnyt monenlaisia hotelliravintoloita ja yleensä lähden mieluummin illallistamaan muualle. Kiinnostukseni kuitenkin heräsi, kun näin Atriumin ravintolan ruokalistan. Vaahdotettua ruskeaa voita, luomujuustoa, savustettua kananmunan valkuaista jne. Niin siinä sitten kävi, että eräänä alkuiltana jäimmekin hotellille syömään.
— —
I have seen a lot of hotel restaurants and to be honest, I prefer to dine out somewhere else. But when I saw the Atrium restaurant menu that had some very interesting things, I had to give it a try.
Ruoasta näki heti, että sen valmistukseen oli nähty vaivaa. Puolalaisia raaka-aineita, kuten erilaisia puolalaisia juustoja, ja perinteisiä ruokalajeja modernilla otteella. Myös viineihin oli panostettu ja meille suositellut viinit sopivat annoksiin loistavasti. Mieleeni jäi erityisesti hyvin valmistettu kani. Kanirullasta löytyi paistettuja sieniä, sipulia ja pinnasta pekonia. Myös suklaakakku oli syntisen hyvää, sen sisälmys oli aika fondanttimainen ja kaavimme jälkiruokalautaset tyhjiksi, vaikka olimme jo aivan täynnä.
— —
We could easily see that the food was well prepared. Top notch Polish ingredients cooked in slightly modern way. Wines were also thoughtfully selected to compliment the menu. The hare was one of the best dishes in the menu, as well as the chocolate cake with it’s rich taste.
Kehitettävää
Aina ei tarvita paljoa koristeita, laadukkaat ja hyvin valmistetut raaka-aineet ovat kauniita jo itsessään.
Kehuttavaa
Odotimme vain tasokasta yöpaikkaa, mutta saimmekin lisäksi monipuolisen aamupalan ja maukkaan illallisen laadukkaista, paikallisista raaka-aineista suurella sydämellä valmistettuna.
— —
What could be better
When decorating food, less is sometimes more. Especially when the ingredients are good quality and beautiful as they are.
What we really liked
We were not expecting anything else than a comfy hotel room to sleep the nights in. But we were surprised by the friendly and welcoming staff, versatile breakfast buffet and tasty dinner made with local good-quality ingredients.