Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Viikonloppuloma Helsingissä | Hotel Haven

Risteilyn jälkeen remonttilomamme huipentui mitä upeimmalla tavalla. Vietimme pari yötä nimittäin huikeassa Hotel Havenissa, sillä olin luvannut konsultoida hotellin ruokatuotetta ja samalla kirjoittaa kokemuksesta blogissa. Blogiyhteistyökumppanit ovat kohdallani aina sellaisia, joista kirjoitan ilolla ja joiden tuotteita tai palveluita käyttäisin mielelläni muutenkin. Hotel Havenista haluan kertoa ihan erityisesti, sillä onhan se yksi parhaista, ellei jopa paras, Helsingin hotelleista.

Saavuimme hotellille aika myöhään perjantaina ja reissun jälkeen olimme jokseenkin puhki. Kuitenkin, kun avasimme oven about neljä metriä korkeaan huoneeseemme, olimme ihan ällikällä lyötyjä. Todella upeasti sisustettu huone tuntui heti kotoisalta ja silti todella luksukselta. Neliöitä huoneessa oli melkein yhtä paljon, kuin kotonamme ja sänkykin oli noin kaksi kertaa kotisänkymme kokoinen, joten päätin heti nukkua x-asennossa. Mietin, pystynköhän enää palata tämän loisteliaisuuden jälkeen kotiin ollenkaan? 😀

Kävimme visiittimme aikana joka ilta syömässä Bar Havenissa, jossa pääsee klassisten ruokatuotteiden lisäksi nauttimaan erityisen laajasta valikoimasta rommeja, viskejä ja konjakkeja. En ole erityinen asiantuntija rommeissa, mutta baarin vaikuttava arsenaali laadukkaita, erikoisia ja osittain harvinaisiakin rommeja oli kieltämättä kiehtova. Pääsin toki itsekin maistelemaan joitakin näistä erikoisuuksista: lämmittävällä rommitotilla nuhainen olo hävisi heti ja pieni tilkka harvinaista Rockley Stillin klassikkorommia kruunasi aterian.

Alla on muutama kuva nauttimistamme aterioista. Kaikki oli valmistettu erityisen laadukkaasti ja kauniisti. Silti annokset olivat todella täyttäviä, eikä ollut epäilystäkään siitä, etteikö pitkän päivän päätteeksi apehdittu burgeri tai klubari, salaatilla, tartarilla ja jälkiruoilla höystettynä veisi nälkää. Haven burger oli todella kovatasoinen hamppari, ehdottomasta parhaasta päästä. Myös suppilovahverokeitto jäi mieleeni pehmeän makunsa ansiosta.

[left]

[/left]

[right]

[/right]

[left]

[/left]

[right]

[/right]

Viime syksynä kävimme kerran nauttimassa Havenin aamupalaa, jolloin meidät hurmasi suuri määrä käsityötä ja esimerkiksi kauppatorilta tuodut karjalanpiirakat. Nyt kokeilimme myös huoneaamiaista. Olin koko viikonlopun Keittiömaailman tilaisuudessa kokkailemassa, joten kiireistä aikataulua huoneeseen tuotu aamiaisarjotin kieltämättä helpotti. Edellisenä iltana tilaamani pannukakku höysteillä, jugurtti myslillä, marjoilla ja hedelmillä sekä kahvi odottivat kuvun alla ja kipoissaan. Laajasta aamiaisvalikoimasta olisi voinut tilata huoneeseen lähes mitä tahansa, meille nämä eväät riittivät paremmin kuin hyvin.

Yhtenä iltana laiskotti niin paljon, että tilasimme iltaevästä huoneeseen. Hopeisten kupujen alta paljastui tällä kertaa juustoburgeri ja avovaimolle toast skagen. Tuhdin juustoinen hamppari toimi siinä kohtaa todella hyvin. Toast skagen oli ehkä hitusen pieni, mutta vaimon pieneen nälkään näytti tepsivän.

Pidän yhtenä hyvän hotellin merkkinä myös unen laatua. Varsinkin paremman puoliskon unenlaadusta huomaa heti, onko jokin pielessä. Nyt nukuimme kuitenkin kolme yötä peräkkäin paremmin kuin pitkään aikaan, mikä todella tuli tarpeeseen!

hedelmäpurkki

haven pancake

room service

haven cheeseburger

skagen haven Sen voin kyllä kertoa, että remontin keskelle palaaminen tämän viikonlopun jälkeen harmitti aikas paljon 😀 Nyt on tosin harmistus jo hälvennyt, sillä uusi keittiö on ihan mieletön – siitä lisää myöhemmin.

Nyt jatkamaan kokkailua, hyvää sunnuntaita kaikille!

 

Kaupallinen yhteistyö:

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?