5dl maitoa (voit käyttää myös piimää, jolloin maku on vieläkin parempi)
2 kananmunaa
100g voita
2rkl sokeria
1tl suolaa
1pkt hiivaa
600-700g sämpylä jauhoja (noin 10dl)
Voiteluun kanamunaa
Voiteluun uunin jälkeen voita
Lämmitä maito ja liota siihen hiiva. Lisää siihen sokeri, suola ja kananmunat. Sekoittaessa, lisää jauhot ja lopussa. Vaivaa taikinaa n. 5-10 min ja kohota sitten noin 40-50min. jaa taikina n. 12-18 palloksi ja pyöritä sämpylöiksi. Kohota n. 30 min, venytä hodarin muotoon ja kohota vielä kerran hetki. Juuri ennen paistoa, voitele kananmunalla ja paista sitten n. 200 asteisessa uunissa 15-20min.
voitele vielä lämpöisenä voi sulalla ja valmista tuli.