Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Helsingin elämykset – Grande grill & Green

Usein ajatellaan että on ne paikat joissa asiakasvirta on elävä ja vahva, ei siellä tuotteet juuri muutu mutta tämäkin voi olla harha käsite. Itseasiassa, kehitys näkyy ensimmäisenä juuri niissä paikoissa joissa on sitä liikennettäkin, kuitenkin, siellä näkyy palaute ja mielipiteet kaikista vahvimmalla tavalla. Tämän kertaisen visiitin kohteena on aikatalossa sijaitseva Grande grill joka on uudistunut niin nimellisesti kuin ruokatuotteeltaan. Nykyään kun nimi on Grande grill & green.

Kuulin paikasta uutiskirjeen muodossa ja sain muutama päivä myöhemmin kutsun tulla testaan uusia kasvispainotteisia annoksia, joita on siis peräti 50% ruokalistasta. Yleisesti kasvisruoka buumi on saanut aikaan sen että on kasvisannoksia mutta ihan kaikkialla niistä ei lähde nälkä saatikka niissä ole hintansa väärtiksi elämystä.

grande grill arvostelu

Ennakkoluuloitta eteenpäin

Vaikka useinkin kävelen tästä ohitse oli se tavallaan jännää kävellä Aleksanterinkadun kulmalta sisäpihalle jossa on kirjo ravintoloita. Tästä pienen haahuilun jälkeen päädyin ravintolaan sisään josta sain valoisan paikan. Itseasiassa ravintolan sisätila on tehty aika intiimiksi vaikka se onkin aivan ydinkeskustan keskellä.

Ruokalistaa selaillessa, katalogimaisuus erottuu selkeästi siitä mihinkä useimmissa paikoissa on tottunut. Itseasiassa, Pietarissa hiukan hienommissa paikoissa oli vastaava tyyli; ruokalistassa on kuvia ja väriä. Minulle piti tulla kolleega mukaan mutta koska olin yksin, sain tovin miettiä, mitkä annokset olisi hyvä kuvata.

Tuopillinen alholitonta olutta ja ensimmäiset alkuruuat saapuivatkin jo pöytään. Halloumi ranskalaiset ja hummusta. Vaikka kuinka yksinkertaiselta voikaan kuulostaa. oli se fiilis näiden annoksein kohdalla tapissa. Pienillä asioilla, kuten paprikamausteella, muuttui halloumi ranskalaiset astetta trendikkäämmän oloiseksi kokonaisuudeksi. Hummus on usein surullinen kuppi kikhernesosetta jossa nimeksi tahinaa mutta täällä kombo oli ruokaisa annos pullavaa/ paahdettua leipää, vihanneksia ja ihan konkreettsia rakenteita. Tavallaan hummus ei ole mitään ilman sitä kunnon leipää/ lisäkkeitä, olet varmaan samaa mieltä?

grande grill and green kokemukset

Pääruokana kvinoa pihvit ja naudun ulkofilee vegeillä olivat molemmat aika kivoja. Todellisuudessa yksikin annos olisi hyvin riittänyt mutta näin ajatuksen että kahdessa annoksessa on enempi kuvattaa ja otinhan minä keittiöstäkin vähän videomateriaalia. Kaksi kokkia painoi annoksia ulos ja joka välissä vihanneksia pilkkoutui. Keittiöstä vastaava Juho kertoi että on virkistävää tehdä näinkin värikästä ja raikasta ruokaa nykypäivänä. Tähän komppaan täysin silläkin ajatuksella että eteeni kannettiin juuri ulkofilettä jonka seurassa on fetaa, punajuurta, kvinoaa ja lehtikaalia. Maullisesti nämä ovat kuitenkin ihan eri harmoniasa kuin pelkkä ranskanperuna. Näin fiilikseltään, annokset toi mieleen jotain vilauksia Tanskassa kokemistani ravintoloista. Modernius ja värikkyys olivat vakio juttu siellä missä arvostettiin puhdasta ravintoa ja siihen elämykset yhdistämistä.

Vaikka olinkin jo aika tukossa, piti se jälkiruokakin kokeilla. Suklaakakku oli hyvin fudge tyyppinen ja täysin talossakin tehty. Vaniljajäätelö tuli tietenkin talon ulkopuolelta mutta sekään ei ollut halvinta mahdollista, vaan pikkuisen premiumimpaa. Se että keittiössä tehtiin valmisteluja samalla kun ruokaa laitettin ulos niin voin todentaa että täällä tehdään olettamustani enemmän käsityötä. Tuotekkin on aikalailla moderneissa svääreissä vaikka ulkoa katsottuna ravintola voi tuntua hyvinkin perinteiseltä. Jos pääruuat alkavat 17€ ei voi sanoa että kyseessä olisi myöskään hirveän ylihintainen kokemus. Juoma puolelta erottui laaja kirjo viinejä ja muutama erikoisolutkin. Ehkä hiukan enemmän voisi olla niitä aallon harjalla olevia oluita mutta tarjoilia tarkensi että täällä menee pääosin viiniä.

Jos nyt ruokaannokset on näinkin trendikkäitä, ehkä olisi aika keksiä muutama kombucha drinkki tai mocktaili, jotta kokonaisuus olisi vieläkin yhtenevä. Voluumi paikaksi ehdottomasti kärkitasoa, mutta hienostelu nälkään en suosittele 🙂

Veikkaan että monet teistä ovat täällä käyneet, joten on sinun fiilikset tästä paikasta?

aikatalon paras ravintola grande grill & green

*rafla.fi kutsui minut testaamaan uutta ruokatuotetta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?