Yhteistyössä Euro-East
Minulta kysytään usein helppoja ja maukkaita reseptejä, jotka sopivat eri erityisruokavalioita noudattaville. Maaliskuussa olleille Lautasella-messuille suunnittelin ja kuvasin monta reseptiä Euro-Eastin tuotteista ja olin myös itse messuilla töissä, tosin toisella pisteellä. Nämä reseptit olivat jääneet blogini luonnosten uumeniin, joten nyt on varmasti hyvä hetki viimeistään laittaa reseptit kaikille jakoon. Nämä reseptit ovat kaikki gluteenittomia ja vegaanisia, mutta maistuvat varmasti ihan kaikille ruokavaliosta riippumatta.
[left]
Aasialaisvaikutteinen kaalisalaatti
Tarvitset:
1/2 prk Euro-East hapatettua kiinankaalisalaattia Kimchiä*
4 punakaalin lehteä
2 rkl paahdettua seesamöljyä
2 rkl seesaminsiemeniä
1/2 pnt tuoretta korianteria
suolaa
Valmistus:
Leikkaa punakaalit todella ohuiksi suikaleiksi, lisää suola ja puristele kaali pehmeäksi. Nosta puristeltu kaali kulhoon ilman suolanestettä ja lisää joukkoon pieneksi leikattu kimchi. Lisää vielä paahdettu seesamöljy, seesaminsiemenet ja hienonnettu korianteri. Sekoita ja tarkista maku. Syö sellaisenaan, riisinuudeleiden kera tai käytä lisäkkeenä vaikka paistetulle tofulle.
[/left]
[right]
[/right]
[left]
[/left]
[right]
Punajuuri-tattarilisäke
Tarvitset:
1 dl öljyä
5 rosmariinin tai timjamin oksaa
3 rkl Euro-East punajuurikastiketta piparjuurella*
4 dl Dovgan tattarisuurimoita*
vettä
suolaa
Valmista näin:
Keitä tattaria runsaassa vedessä ripauksella suolaa noin 10 minuuttia. Siivilöi ja anna jäähtyä hetki. Laita pannulle öljy ja rosmariinin oksat ja kuumenna hetki. Lisää sitten tattari joukkoon. Sekoittele hetki ja lisää sitten myös punajuurikastike. Tarjoile tämä ruokaisa lisäke osana muuta ateriaa.
[/right]
[left]
Kesäkurpitsacurry
Tarvitset:
1 prk Dovgan kesäkurpitsaa chilikastikkeessa*
3 rkl öljyä
3 rkl curryjauhetta ja muita mausteita
2 dl kookosmaitoa
tuoretta minttua
suolaa
Valmistus:
Kuumenna öljy pannulla ja lisää curryjauhe, anna kuullottua hetki. Lisää sitten kookosmaito ja keitä kokoon. Kun puolet kookosmaidosta on kiehunut kokoon, lisää joukkoon kesäkurpitsakastike ja anna kiehua vielä hetki.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Viimeistele tuoreella mintulla ja tarjoa vastakeitetyn riisin kanssa.
[/left]
[right]
[/right]
[left]
[/left]
[right]
Tattariletut
Tarvitset:
1 dl tattarijauhoja
1 rkl psylliumia
2 dl kasvimaitoa
1 tl ruokasoodaa
suolaa
öljyä paistamiseen
Valmistus:
Sekoita kaikki ainekset hyvin sekaisin ja anna seistä 5 minuuttia. Kuumenna pannulla hiukan öljyä ja sekoita taikinaa vielä ennen paistoa. Paista sitten taikinasta pannulla pieniä lettuja. Käännä letut vasta, kun näet, että reunoissa on hyvä väri.
Tarjoile letut Euro-Eastin vegaanisen kaviaarin* ja vegaanisen majoneesin tai kaurafraichen kera. Punasipulin sijaan, saat kevät- tai ruohosipulilla raikkautta kokonaisuuteen.
[/right]
[left]
Raikas mahlajäätee
Tarvitset:
1 ps mustaa teetä
1 dl vettä
4 dl Dovgan mintunmakuista koivunmahlamehua*
2-3 lohkoa sitruunaa
rosmariinin oksa
Valmistus:
Kiehauta vesi ja lisää siihen tee. Älä keitä mustaa teetä tai se muuttuu kitkeräksi. Anna teen hautua 3-4 minuuttia, poista teepussi ja lisää joukkoon sitten koivunmahlajuoma. Anna teen jäähtyä täysin ja lisää sitten joukkoon rosmariininoksa sekä sitruunalohkot. Nosta tee kylmään. Vasta ennen tarjoilua, kokoa lasiin jäitä, rosmariinia ja viimeisenä kaada joukkoon jäätee.
[/left]
[right]
[/right]
[left]
[/left]
[right]
Hirssi-suklaavanukas
Tarvitset:
4-5 dl kasvimaitoa
1 dl Dovgan hirssisuurimoita*
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl agar agaria
1 dl suklaakastiketta
1 dl tummaa suklaata
suolaa
Valmistus:
Laita kattilaan hirssi, kaakaojauhe ja kasvimaito. Keitä noin 15-20 minuuttia tai kunnes suurin osa maidosta on imeytynyt hirssiin ja laske sitten lämpöä. Lisää joukkoon agar agar ja kiehauta vielä nopeasti. Anna jäähtyä ja vatkaa välillä. Lisää joukkoon osa suklaakastikkeesta ja suola. Juuri ennen tarjoilua, laita kulhoon hirssi-suklaavanukasta, suklaakastiketta ja rouhittua tummaa suklaata.
*Tuotteet saatu blogiyhteistyössä Euro-Eastilta
[/right]