Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

helppo kotiruokaa – kanapatonki

kanapatonki

Pari päivää takaperin olin aikeissa mennä pitkästä aikaa nyrkkeilemään mutta juuri tuolloin kaverini ilmoitti olevansa kipeä. Tämän johdossa ajattelimme mennä johonkin syömään mutta Tikkurilassa ei tuntunut olevan tasokkaita vaihtoehtoja joten pitihän sitä itse kokkailla. Koska molemmilla oli aikalailla nälkä, piti keksiä ruokaa joka syntyisi alta aikayksikön.

Kauppaan kävellessä näin lapsukaisen syömässä partonkia ja siitä päätin että tuohan olisi hyvä idea. Koska halusimme mahdollisimman yksinkertaisen ja nopean kokonaisuuden, saimme kohtuullisen minimaalella ostoslistalla kaiken tarvittavan. Itsessään tiskiäkin syntyi minimaalinen määrä joka on tietenkin aina positiivinen juttu.

kanapatonki

2 broilerin rintafileetä
3rkl mausteita (curry, cajun tai rubikin käy)
1 laadukas patonki
1prk smetanaa
2rkl ketsuppia
2rkl mausteita (oman mukaan)
1 rsa salaattia
1 punasipuli
paistoon oliiviöljyä

Mausta fileet molemmin puolin. Kuumenna pannua ja lisää tilkka oliiviöljyä, lisää sitten pannulle bbroilerit paistumaan. paista noin 3min per puoli, jonka jälkeen sammuta pannu ja peitä foliolaa. Sillä välin sekoita keskenään smetana, mausteet ja ketsuppi. Pese myös salaatti ja kuori, leikkaa punasipuli pieneksi. Leikkaa patonki pituus suunnassa halki ja halutessa voit paahtaa sitä vähän uunissakin. Leikkaa sitten vetäytynyt broisku ohuelti ja siirrä sivuun. Levitä patongin leikkuu pinnoille smetanaa jonka jälkeen asettele ohuelti leikattu broileri. Tämän jälkeen asettele vielä punasipuli ja salaatti. Nosta toinen puoli patonkia kanneksi, paina kunnolla ja leikkaa paloiksi. Sitten onkin aika syödä!

https://youtu.be/tOrH3dNW9NU

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?