Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Helppo juhlanaposteltava | Cocktail-jäätelöpallot

coctail jäätelöpallot

Jäätelö on monille meistä suurta herkkua ja siksi mielestäni se on myös hyvä juhlatarjottava. Jäätelöön liittyy toki haasteita, kuten sulaminen (ylätys yllätys), sotku ja kulutusmäärä (eihän kukaan syö vain yhtä palloa jäätelöä?) Lähdin pohtimaan pientä cocktail- tai juhla tarjottavaa, joka olisi sormin syötävä ja sisältäisi jäätelöä. Mieleeni tuli monia eri vaihtoehtoja, mutta useimmat vievät todella paljon aikaa, mikä ei ole coctailtarjottavalle välttämättä optimaalista. Vaikka vohveli jäätelötäytteellä toimisi loistavasti tarjottavana, olisi se liian iso coctailpalaksi.

Muistan joskus nähneeni, että jossakin kokkiohjelmassa tuorejuustosta pyöritettiin palloja leipämurussa. Samaa ideaa hyödyntäen, mikäs sen yksinkertaisempaa, kuin pyörittää jäätelöpalloa rapeassa muruseoksessa. Koko voi olla täysin varioitavissa ja muruseos pinnassa toisi väriä koko pallolle. Jotta pallot sulavat mahdollisimman hitaasti vieraitten ollessa paikalla, hyödynnän Tulikiven pientä paistokiveä, joka muutaman tunnin pakastamisella antoi jäätelöille astetta pidemmän säilyvyyden. Vaikka kiveä hyldynnetään usein kuumien ruokien ja lihan kypsennyksen kanssa, on se äärimmäisen hyvä pysymään myös kylmänä.

Mitä yksinkertaisempi annos, sitä tärkeämpi rooli raaka-aineiden laadulla on. Vaniljajäätelö on ehkäpä kaikista jäätelömauista suosikkini, mutta olen melko tarkka siinä, että jäätelössä on oikeasti vaniljaa, hyvä rakenne ja lempeä maku, verrattuna esanssisiin kasvirasvajäätelöihin. Blogiyhteistyön kautta olen tutustunut ruotsalaiseen SIA-jäätelöön, joka makunsa ja laatunsa puolesta sopii näihin jälkkäripalleroihin loistavasti.

cocktail palat

Coctail-jäätelöpallot

Tarvitset:
100 g maissihiutaleita (corn flakes)
30 g pakastekuivattuja marjoja
200 g SIA vaniljajäätelöä

Valmista näin:
Murenna maissihiutaleet kulhoon ja lisää joukkoon pakastekuivatut marjat. Tee pieniä palloja jäätelöstä ja pyöritä ne käsin muruseoksessa.
Nosta pallot umpinaiseen astiaan ja laita pakkaseen. Tarjoile pakastetun astian tai kylmän paistokiven päällä.

Halutessasi voit varioida reseptistä omaan makuusi ja tyyliisi sopivan. Rapea muruseos syntyy myös rouhitusta granolasta ja suklaamuruista, tai vaikkapa puffatulla kvinoalla ja riisimuroilla.

Kaupallinen yhteistyö:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?