Leivontamaailmassa tuntuu välillä siltä, että kaunis ulkonäkö ja näyttävyys ovat kaikki kaikessa. Mutta miten on makujen laita? Omasta mielestäni tietenkin maku on kaikki kaikessa, ja koristeelliset kakut, jotka ovat maultaan aivan mitäänsanomattomia, tekevät vain surulliseksi. Tältä pohjalta lähdin suunnittelemaan kakkua, joka olisi niin herkkullista, että turhia koristeita ei edes kaivata. Mikäpä sen parempaa, kuin täyteläinen suklaakakku?
Ajatuksissani oikean suklaan makuista suklaakakkua saa vain, jos taikinassa on kunnolla suklaata. Vaikka suklaa on itsessään herkkua, kyllä sitä tohtii uhrata levyn tai pari leivontaankin. Koska monet blogini lukijoista arvostavat helppoja ja arjessa toteutettavia reseptejä, koostin tämän suklaakakun reseptin mahdollisimman yksinkertaiseksi. Pienenä twistinä käytin tavanomaisen voisulan sijaan oliiviöljyä korostamaan hedelmäisyyttä. Plussana kakusta tulee näin myös vegaanille sopiva.
Jos haluat gluteenittoman version, korvaa vehnäjauho mantelijauholla. Vegaanisen lopputuloksen saat, kun varmistat suklaan olevan vegaanille sopivaa.
[left]
[/left]
[right]
Suklaakakku
Tarvitset:
150 g taloussuklaata
1 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 dl vettä
0,5 dl laadukas oliiviöljyä
Valmista näin:
Riko suklaa paloiksi ja laita ne kulhoon. Kuumenna vesi ja kaada kulhoon suklaan päälle. Lisää myös oliiviöljy ja sekoita tasaiseksi. Siivilöi joukkoon kuivat aineet ja nostele sekaisin.
Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 15-20 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ennen vuoasta irroittamista. Valmiin kakun seuraksi sopii niin jäätelö kuin marjatkin. Hyviä herkutteluhetkiä!
[/right]