Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Bar Haven | Uusi vegaaninen burgeri

Tammikuussa olimme muutaman yön Hotel Havenissa ja siitä jäi oma unohtumaton muistonsa mieleeni. Samalla testasimme Bar Havenin ruoka- ja juomatuotetta, joka oli monin osin positiivisesti yllättävää. Nyt meidät kutsuttiin uudelleen Bar Haveniin syömään, sillä menuta oli muokattu sitten viime näkemän. Avovaimo työskentelee ihan lähellä, joten mikäs sen parempi arki-illan ylläri, kuin ruokailu nostalgisessa paikassa.

Haven Bar
Sijainti: Unioninkatu 17
Hinta: Burgerit 25 €, jälkiruuat 9 €

Koska kyseessä oli arki-ilta, päädyimme tilaamaan pääruoat ja jälkkärit. Tosin, enhän voinut ohittaa tätä kattavaa viski- ja rommivalikoimaa ilman pientä maistiaista 🙂

Listalle oli tullut uutena vegaaninen burgeri, jonka täytteenä löytyi muun muassa nyhtökauraa. Olin todella äimänä burgerin mauista. Monet syömäni vegaaniset burgerit on toteutettu vegepihvillä. Pihvin kanssa haasteena on kuitenkin sen kuivuus, sillä kasvispihviin mehevyyden ja kosteuden saaminen rakennetta menettämättä, on aika vaikeaa. Tässä ei edes oltu lähdetty pihvilinjalle, vaan burgerin välissä oli mehevää ja todella hyvin maustettua nyhtökauraa muine lisukkeineen. Kauniin salaatin kanssa tämä burgeri oli yksi parhaista syömistäni vegaanisista hamppareista ja ehdottomasti tyylikkäimmin toteutettu.

Toisena uutuutena menussa oli reuben sandwich, josta löytyi kivasti jenkkihenkisyyttä, olematta kuitenkaan liian raskas. Jos olisi kaivannut todella paljon ruokaisuutta, olisi annosten salaattien sijaan voinut ottaa ranskalaisetkin.

paras vegaani burgeri

haven bar

Vaikka annokset eivät olleet pienimmästä päästä, otimme silti jälkiruokaa,eli crème brûléen passionhedelmällä sekä jäätelöannoksen. Brûleen rakenne oli heleän pehmoinen, paahdettu sokeri oli rapeaa, mutta passionia olisin kaivannut vähän jopa enemmän. Jäätelöannos oli puolestaan yhtä hyvää kuin viimeksikin, jäätelöfanina en voi olla siitä muutakaan mieltä 🙂

Kehitettävää

Crème brûlée kaipaisi lisää passionia muodossa tai toisessa – jos klassista jälkiruokaa halutaan tuunata hiukan persoonallisemmaksi.

Kehuttavaa

Vegaaninen burgeri täyttää vaatimukset high-endistä vegaaniruokailusta eikä jätä sekaaninkaan tunteita kylmäksi.
Esimerkiksi hampurilaissämpylä oli astetta parempi kuin ensimmäisellä käynnillämme, kehittymistä siis tapahtuu.
Rauhallinen, tunnelmallinen miljöö, jossa viihtyisi tuntikausia.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?