Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Härkistä kahdella tapaa

Uudet raaka-aineet ja ruokainnovaatiot tuovat mukavaa vaihtelua kokin arkeen. Nyt viimeisimpänä sain käsiini muutaman rasian uutuustuote HärkistäVerso Foodin härkäpavusta valmistettu Härkis on uusin tuote suomalaisilla kasviproteiinivalmisteiden markkinoilla.

Vaikka Härkis lanseerattiin vasta viime viikolla, näyttää kauppojen kylmähyllyissä olevan sitä riittämiin. Ulkonäöltä Härkis muistuttaa hämäävän paljon jauhelihaa ja sitä voi käyttää samaan tapaan kuin Nyhtökauraa. Härkiksen maku on todella mieto, joten sitä on helppo käyttää ja maustaa oman maun mukaan. Rakenne on kuitenkin sen verran herkkää, ettei Härkistä välttämättä kannata keitellä pitkiä aikoja tai sekoittaa rajusti. Hintaa rasialle tuli 4,5 euroa, eli ei ihan ilmaista.

Testasin Härkistä kahdessa eri reseptissä, jotka pyöräyttää vikkelästi vaikkapa arkipäivälliseksi.

Härkis

Chili con Härkis

250g Härkistä (1 rasia)
2dl esikeittettyjä papuja (esim. adukipapuja)
1rkl tomaattipyreetä
2dl tomaattimurskaa
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 chili
1 porkkana
1 varsisellerin varsi
öljyä paistamiseen
suolaa, pippuria, kuminaa jauhettuna, sitruunanmehua

  1. Kuutioi sipuli, valkosipuli, porkkana, selleri ja chili.
  2. Kuullota kuutioita öljyssä hetki ja lisää tomaattipyree.
  3. Lisää tomaattimurska ja Härkis ja anna kiehahtaa.
  4. Mausta suolalla, pippurilla, kuminalla ja sitruunan mehulla.
  5. Tarjoile esimerkiksi avocadoviipaleiden ja riisin, tattarin tai hirssin kera.

Härkis Härkis

Härkiswokki

250g Härkistä (1 rasia)
1/2 kesäkurpitsa
2 porkkanaa
50g munanuudeleita
30g rucolaa
2rkl chilitahnaa
1rkl hunajaa
2rkl soijaa
1rkl paahdettua seesamöljyä
1tl seesamin siemeniä
siideriviinietikkaa tai riisiviinietikkaa
öljyä paistamiseen

  1. Leikkaa ohuiksi suikaleiksi porkkana ja kesäkurpitsa (esim. julienne-raastimella tämä käy nopeasti).
  2. Kiehauta kattilassa vettä ja kaada nuudeleiden päälle. Anna nuudeleiden turvota noin 5 minuuttia.
  3. Paista pannulla porkkana- ja kesäkurpitsasuikaleita tilkassa öljyä ja lisää turvonnut nuudeli.
  4. Lisää hunaja, soija, chilitahna, seesamöljy, seesaminsiemenet, etikka ja Härkis.
  5. Pyörittele wokkia pannussa hetki ennen tarjoilua, jotta kastike imeytyy nuudeleihin ja Härkikseen.

Härkis

Härkis

Härkis

Vegaanisia eineksiä tai muita kasviproteiinivalmisteita tulee aika harvoin käytettyä. Usein ne ovat turhan prosessoituja omaan makuuni ja sisältävät kasapäin tuntemattomia aineksia. Silloin tällöin niitä on kuitenkin kiva testailla, ja tuovathan ne hauskaa vaihtelua. Härkiksestä ja kumppaneista on myös varmasti suuri helpotus monille lihatuotteita vältteleville kuluttajille – ei vaadi liottamista, pilkkomista tai kummempaa kypsentämistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?