Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Hannover | Nähtävää ja kulttuuria moneksi päiväksi

Yhteistyössä: Germany travel

hannoverin nähtävyydet

Kesällä sain aika kattavan katsauksen Saksaan kolmen kaupungin reissullani Hampurissa, Frankfurtissa ja Munchenissä. Sain nyt marraskuussa toisenkin mahdollisuuden matkustaa Saksaan ja matkakohteeksi valikoitui tällä kertaa Hannover. Moni tuntee Hannoverin valtavista messuistaan, mutta on kaupungissa paljon muutakin nähtävää. Tässä olisi siis matka kuin ravintoa vinkki!

[left]

Nähtävyydet

Marienburgin linna sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Hannoverin keskustasta ja sopii siksi hyvin päiväretkikohteeksi. Linna on kuuluu edelleenkin Hannoverin kuninkaallisen suvun omistukseen, mutta se on nykyään myös museokohde. Linnaan pääsee vierailemaan ainakin viikolla ja matkaa linnalle on noin 30 minuuttia junalla Hannoverin keskustasta.

Herrenhausenin kuninkaallinen puutarha on mahtava näky parhaan kasvusesongin aikaan. Kauniista maisemista ja rakennuksista innostuva löytää puistosta kyllä paljon nähtävää. Puistossa järjestetään myös lukuisia tapahtumia vuoden ympäri.

Toisen päiväretken voi tehdä läheiseen Hamelnin kaupunkiin, joka sijaitsee noin 40 minuutin junamatkan päässä Hannoverin keskustasta. Tässä satumaisessa kaupungissa myös Grimmin veljesten satu pillipiiparista sai alkunsa. Tarina perustuu sille, kun vuonna 1284 kaupungista lähti 130 ihmistä pilliä pitelevän miehen matkaan eivätkä koskaan palanneet. Kaupungilla on myös maskotti, joka esittää pillipiiparia jo toisessa sukupolvessa.

Limastraße on Hannoverin keskustasta aivan kävelymatkan päässä sijaitseva urbaani lähiö. Graffiteja, tasokkaita katuruokakojuja ja kioskeja, joissa myydään laatuoluita. Mitä muuta voisi rennompaa matkustelua suosiva toivoa?

Hannoverin eläintarha on häkitön ja vierailun arvoinen muillekin kuin lapsille ja valokuvaajille. Koko puisto on jaoteltu mantereittain, mikä tuo oman lisäarvonsa. Myös eläintarhan ravintolat ovat tavallisesta poiketen kohtuullisen hyviä.

Sprengel museo on nykytaiteen keidas, josta löytyy kaikkea uudempien taideteosten ja klassikoiden, kuten Picasson teosten, väliltä.

[/left]

[right]

hannover matkailuvinkki hannover vanhakaupunki

[/right]

[left]

marienburgin linna

[/left]

[right]

hannoverin baarit

[/right]

hannoverin eläintarha

[left]

hannoverin parhaat ravintolat hannoverin ravintola vinkki

[/left]

[right]

Ravintolat

11A Kueche mit Garten sijaitsee aivan Limastrasen lähellä. Sanoisin, että modernia saksalaista ruokaa hyvin valmistettuna. Ei fine-diningia, mutta maku on ehdottomasti kunnossa. Ravintolan suosiosta kertoo myös se, että ravintola oli aivan täynnä paikallisia keskellä viikkoakin.

Pier 51 sijaitsee aivan Maschseen järven laidalla. Listalla on paljon kalaa ja äyriäisiä, mutta myös kala-allergikko löysi hyvin syötävää. Tyyliltään ruoka on hyvin eurooppalaista, saksalaisten suosimilla raaka-aineilla. Hinta-laatu suhteeltaan tämä ravintola on erinomainen.

The Harp on kovasti suositeltu parempin burgeriravintola. Käytännössä tämä gastropubi, tai paikallisten mukaan irkkupubi, on jatkuvasti täynnä ja sisustuskin on hiukan nuorekkaampaan makuun. Olutvalikoima on massiivinen ja niin on myös hampparilista. Laadullisesti tasokasta ja ehdottmasti käymisen arvoinen paikka.

Pillipiiparin ravintola Hamelnissa tarjoaa hyvin perinteistä bavarialaista ruokaa, joka valmistetaan paikallisista tuotteista. Ravintola sijaitsee äärimmäisen hyvällä paikalla, aivan Hamelnin vanhan kaupungin keskellä.

Pfannekuchen on paikallinen klassikoravintola, josta saa äärimmäisen hyviä pannukakkuja. Kyseinen ravintola sijaitsee siis Hamelnissa.

Jälkimietteitä reissusta:

Lienee selvä että Hannover on mahtava kaupunki kohde, jossa lähes kaikki on kävelymatkan päässä. Suurkaupungin sijaan, tässä kaupungissa on ehkä yhtä rauhaisaa sekä turvallista kuin suomessa, poikkeuksena tietenkin hiukan matalempi hintataso.

Infra saattaa olla hiukan kulunut mutta esimerkiksi paikallinen hanavesi on täysin juomakelpoista. Myös yleisesti hygienia ravintoloissa kuin hotellissa oli sitä luokkaa mihinkä suomessa on tottunut. Nämä ovat minun kokemukseni Hannoverista, onko sinulla kokemuksi joita haluaisit jakaa? 🙂

Btw. Tällä hetkellä suoria lentoja Hannoveriin ei oikein ole, mutta huhtikuussa 2019 alkaa suorat lennot Helsingistä Hannoveriin finnairilla. Pidä se siis mielessä!

[/right]

 

 

 

 

 

Matkavinkki saksaan Saksa yöelämä

2 vastausta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?