Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Granaattiomenamehu | Pirteämpi tuorepuuro

Granaattiomena ja siitä tehdyt reseptit kuuluvat ehdottomasti suosikkeihini. Itsessään granaattiomena on melko hapokas, hiukan makea, kauniin värinen ja terveyden kannalta edullinen. Happokuuden hyöty tulee esille salaateissa, joihin ei tarvitse välttämättä lisätä muuta happoa, sillä se tulee jo granaattiomenasta. Sen terveysvaikutuksista löytyy monenlaisia väittämiä, mutta varmaa on että se on vähäkalorinen ja sisältää runsaasti antioksidantteja.

Hedelmän perkaaminen voi olla sotkuista ja työlästä puuhaa, joten siksi laadukas granaattiomenamehu voi olla paikallaan helpottamassa arkea. Granaattiomenan siemeniä löytyy nykyään myös pakastettuna, mutta niillä alkaa olemaan jo jonkin verran hintaakin. Yleensä sesonkiaikaan minulta löytyy sekä granaattiomenamehua ja itse tuoretta hedelmää. Keittämällä mehua kokoon saan granaattiomenasiirappia, jolla voi tehdä kauniin kiilteen kakulle tai käyttää vinegreteissä. Mehua voi toki juoda ihan sellaisenaan, itse pidän sen laimentamisesta hiilihapollisella vedellä.

Granaattiomenoita saa sesongin mukaan aikalailla kaikista hyvin varustetuista ruokakaupoista. Granaattiomenamehua sen sijaan myydään ympäri vuoden, esimerkiksi etnisissä kaupoissa. Kuvan luomu granaattiomenamehua saa mm. Stockkalta. Koska tämä granaattiomenamehu on luomua, päädyin käyttämään reseptissä muutenkin luomuraaka-aineita. Tämä ei tietenkään ole välttämätöntä, vaan voit tehdä omien preferenssien ja kaupan valikoimien mukaan.

granaattiomena resepti

Granaattiomenatuorepuuro (luomu)

Tarvitset:
4dl granaattiomenamehua* (luomu, esim Oxitien)
2dl kaurahiutaleita (luomu)
2rkl chiasiemeniä (luomu, esim CocoVi)

Valmista näin:
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna tekeytyä noin tunnin ajan kylmässä. Tarjoile tuoreiden granaattiomenan siementen tai muiden hedelmien ja marjojen kera.

Tämän reseptin kaikki ainesosat on helppo hankkia halutessasi luomuina ja kokonaisuus on myös vegaaninen.

Jos granaattiomena kolahtaa, käy katsomassa myös toinen kätevä resepti granaattiomenasta.

granaattiomena resepti

Sain pullollisen tätä granaatiomenamehua Greenroomilta*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?