Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Gluteeniton pizza toiselta planeetalta | Kikhernepizza

kikhernepizza

Yhteistyössä: Sevan

Vaikka gluteenittomien tuoteiden taso kasvaa jatkuvasti, en yleensä voi suoraan verrata niitä gluteenipitoisiin vastineisiinsa. Välillä on kuitenkin poikkeuksia ja vastaan tulee sellainen vastine gluteenia sisältävälle ruoalle, etten voisi sitä uskoa. Kikhernejaujoista saa nimittäin tehtyä näppärästi pizzapohjan. Yhdistetään kikhernejauhoihin vain vettä ja sekoitetaan, niin pizzataikina on valmis. Vähän liiankin helppoa ja lopputulos on aivan mahtava.

Tarkkojen raaka-ainemäärien antaminen on haastavaa, kun kaikki jauhot käyttäytyvät hiukan eri tavoin. Käytä siis järkeä leivonnassa jotta onnistut. Kuivahko, mutta kaulittava on ehkä osuvin kuvaus onnistuneelle taikinalle. Kun pohja on valmis voidaan päälle ladata kaikkea tavallista täytettä – tai sitten jotain ihan muuta kuin tavallista. Tässä versiossa tomaattikastikkeen virkaa toimittikin punajuurihummus ja koristeellisen loppusilauksen toivat eri väriset minitomaatit raidoiksi aseteltuna.

Kikhernejauho sopii muutenkin hyvin leivontaan, ehkä enemmänkin suolaiseen kuin makeaan. Jauhoissa on 12,8 g proteiinia ja 5 g rasvaa per 100 g. Ruokaisuus on siis  taattu ja kyseisiä jauhoja voidaan käyttää monipuolisesti esimerkiksi intailaisissa pakoroissa tai välimerellisissä falafeleissa.

[left]

Kikhernepizza

Tarvitset:
2 dl Sevanin kikhernejauhoja*
3-4 rkl vettä
3-4 rkl punajuurihummusta
1 punasipuli
200 g erillaisia tomaatteja
2 rkl siemeniä
oliiviöljyä
suolaa
herneenversoa
syötäviä kukkia

Valmista näin:
Sekoita kikhernejauhon joukkoon vesi ja vaivaa taikinaksi. Painele ohueksi ja kaulitse pizzapohjaksi leivinpaperin päällä. Levitä pinnalle punajuurihummusta ja lisää päälle kuorittu ja viipaloitu punasipuli. Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi ja asettele raidoittain pizzan päälle. Levitä pintaan vielä siemeniä ja ripaus suolaa.

Paista pizzaa uunissa 180 asteessa noin 10 minuuttia. Viimeistele pizza oliiviöljyllä ja herneenversoilla ja koristele syötävillä kukilla.

[/left]

[right]

kikhernepitsa

 

[/right]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?