Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Gastro cafe Nosturi | Lounas täynnä makuja!

Kävin ensimmäistä kertaa yli vuosi sitten Gastro Cafe Kalliossa, joka sittemmin on noussut kohtuullisen suosituksi iltaravintolaksi. Nyt aivan muutama viikko sitten huomasin, että samat tekijät olivat ottaneet haltuunsa lounaspaikan Nosturissa. Elmun baarin tiloissa on nykyään tarjolla lounasta, jossa on ainakin luonnetta, tekijät tuntien.

Gastro Cafe Nosturi
Sijainti: Telakkakatu 8, Helsinki
Hinta: lounas 10,40-13,50 €

Alueen lounaskilpailu on kovaa, mutta Gastro Cafessa on selkeästi oma linjauksensa. Keittiöstä osaltaan vastaava Kare kertoi, että he haluavat tarjota ruokaisaa kotiruokalounasta niin, että heillä on vaihtoehto niin kasvisruokailijalle kuin sekaniillekin. Talossa tehdään oma leipä ja salaattipöytään pyritään tekemään niin tuoretta tavaraa kuin suinkin mahdollista. Lounaalla on tarjolla aina keitto, kasvis- ja liha- tai kalavaihtoehto. Listalla on myös vaihdellen päivän leike, päivän kala sekä talon burgeri, jotka ovat muutaman euron kalliimpia kuin tavallinen lounas.

Sitten syömään! Otin vähän kaikkea ja tutkin makuja. Vaikka tilan tai laitteiston kanssa ei ole turhia hifistelty, on ruoka selkeästi valmistettu suurella sydämellä. Kasvisannos oli kaikinpuolin kohdallaan, samoin ryynimakkara sekä paisettu kaali olivat hyvässä synergiassa. Yleensä makkarat ovat aika kuivia buffeetuotteina, mutta nyt oli selkeästi hallittu buffan täyttö niin, ettei liikaa ole kerralla.

Samalla tuli kokeiltua myös talon burgeri, joka on käytännössä niin pitkälle käsityötä, kuin se voi olla. Kuoret, ranskalaiset ja majoneesikin oli talossa tehtyä. Varsin runsastöinen tuote, mutta työnmäärä kyllä näkyi mauissa. Lounaaseen kuuluu myös kahvi ja tee, joista tällä kertaa otin aterian päätteeksi sitruunaisen makean teen.

Mielenkiintoinen lounaspaikka siis! Mitään turhaa hienostelua ei kannata odottaa, mutta tikkiin hiottuja makuja sen sijaan kyllä. Tarjoilijan sanoin, täällä mennään maku edellä, satoi tai paistoi.

[left]

[/left]

[right]

Kehitettävää

  • Tila on hiukan pimeä ja voisi kaivata freshimpää ilmettä. Aurinkoisena päivänä näyttää tosin varsin hyvältä.
  • Keittiössä on kaksi kokkia, joilla on molemmilla oma tapansa toimia, josta johtuu pieni laatuvaihtelu.

Kehuttavaa

  • Selkeästi maku edellä toimiva lounaspaikka.
  • Käsityöläisiä hellivää ruokaa, joka ei jätä kylmäksi – tai nälkäiseksi!
  • Ravintola, joka kuuntelee asiakkaitaan.

[/right]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?