Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

feta-munakoisokeitto

Kotiruuan saralla ehkä lohduttavinta ja stressiä poistavaa ruokaa on keitot. Koska keittoissa on niin paljon liikkuma varaa, on niiden kohdalla hyvä kokeilla kaikkea hauskaa. Minulle munakoiso on todella lähellä sydäntä, joten löydän aina uuden syyn miksi ostaa ja valmistaa sitä. Tietenkin keittoruokien täyttävyys voi huolettaa erityisesti aktiivisesti liikkuvia mutta lisäke leivällä tämäkin on korvattavissa.
Feta-munakoisokeitto
1 munakoiso
5 kuorittua perunaa
2 sipulia
2 sellerin vartta
1 pkt fetaa
vettä
liemikuutio
1 sitruuna
oliiviöljyä
suolaa, pippuria
koristeeksi yrttejä
Lorauta pataan öljyä ja laita sinne freesaantumaan sipulit, selleri ja peruna. Leikkaa munakoisokin pieneksi ja lisää sekin pannuun. Freesaile hetki ja lisää vesi ja liemikuutio. Keitä kunnes perunat on kypsiä ja nosta sitten reikäkauhalla kiinteät osat tehosekoittimeen ja poraa sileäksi. Lisää sitten lientä, feta, sitruunan mehua ja poraa sileäksi täydellä teholla. Lisää lientä vielä sen verran kuinka paksua haluat keitosta. Kaada sitten valmis keitto kattilaan, maista sitä ja mausta makusi mukaan. Kaada sitten keitto lautaselle, ja koristele makusi mukaan. Tarjoile esimerkiksi kotonaleivotun leivän kera.
Jos sinä valmistaisit keiton johon käyttäisit fetaa, mitä muuta siihen laittaisit? kysyn juuri siksi että kokeilen uusia makuja aika useinkin. Syy miksi keitot ovat minulle niin lohduttavia voi johtua siitä että keittoja on syöty ainakin 22t vuotta. Ihmettelisin jossei ihmiseen olisi jäänyt jotain jälkeä siitä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?