Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Fasaani padassa | Pakkaspäivän ruokaa

Kun säät kylmenee, on padassa valmistettu ruoka ainakin minulla lähellä sydäntä. Pidän erityisen paljon kanaviillokista, jonka erillaisia variaatioita on tullut tehtyä varmaan satoja. Fasaanin rintaa olen laittanut myös useassa ravintolassa, ollen aika helppo ja siisti tuote vakuumipakasteena. Kokonainen fasaani on astetta vieraampi, mutta samalla tavalla kuin muutkin riistalinnut, halusin valmistaa tämän padassa. Selailin ohjeita parista vanhasta keittokirjasta ja huomasin, että väkevät alkoholit kuten rommi, gini ja calvados löytyivät lintuohjeissa. Mielenkiintoista oli myös se, että lintu usein suolattiin sisältä vaikka se olisi kypsennetty padassa. Kun lintu kuitenkin kypsyy pitkään suolatussa liemessä, en tiedä onko sisältä suolaamisella suurta merkitystä. Tällä kertaa halusin kuitenkin noudattaa ajatusta ja suolasin linnun sisältä.

Usein kastikkeisiin tuodaan makeutta kuivatuilla hedelmillä, mutta tällä kertaa kokeilin jotain vähän rohkeampaa lähestymistä. Käytin liemessä makeutuksena Vavesaaren marmeladimakeisia, joista liemeen uuttui myös sopivasti marjaista makua.

Tämän aterian lisäkkeenä minulla oli juureen leivottua leipää, jolla sain viimeisetkin tipat liemestä kaavittua. Marmelaadi sekä rommi antoivat erittäin paljon elämää kastikkeelle, varsinkin kun lientä tuli hiukan keitettyä kokoon.

[left]

Fasaanipata

Tarvitset:
1 kokonainen fasaani (n. 800 g – 1 kg)
5-6 kypsää tomaattia
4 palaa Vavesaaren marjamarmeladimakeisia*
3 rkl rommia tai calvadosta
2-3 rkl viinisuolaa
1 iso sipuli viipaloituna
3 dl lientä (lintu-, liha- tai kasvislientä)
5-6 laakerinlehteä
1 rkl mustapippureita

Valmista näin:
Tarkista että fasaanista on poistettu sisuskalut ja suolaa lintu sisältä viinisuolalla (voit myös käyttää tavallista suolaa). Laita kaikki ainekset pataan, kuumenna pata hellalla niin, että se kiehahtaa ja nosta 100-120 asteiseen uuniin pariksi tunniksi.

Nosta pata uunista ja maista lientä. Jos fasaani on kypsää, pehmeää ja kosteaa, niin nosta fasaani padasta. Keitä lientä kokoon ja leikkaa sillä välin fasaani paloiksi. Siivilöi padan liemi halutessa ja lisää fasaanin liha liemen joukkoon. Itse söin padan sattumien kera. Tomaattien terttuvarsi muuttui itseasiassa pehmoisen syötäväksi samoin pippuritkin olivat kirpeitä pikku makupaloja.

Tämän ruokailun kruunasi Cabernet Sauvignon by Charles Smith. Tämän brändin viinit ovat toistaiseksi säästänyt minut pettymyksiltä.

Tästä löytyy myös video, vilkaise myös se!

Rauhallista itsenäisuuspäivän jatkoa kaikille!
[/left]

[right]

[/right]

0 vastausta

    1. syötynä ehkä mutta jos makua uuttaa niin enpä tiiä. Uskon että nää on ni jalostettuja ettei kuluttajille ole riskiä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?