Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

F-Hoone | Trendiravintola Tallinnassa

tallinna burgeri

tallinna ravintola

[left]

Matkustaessa yritän aina bongata turistihoukutusten sijaan niitä ravintoloita, joita paikalliset suosivat. Näin yleensä välttyy pettymyksiltä ja törkeän kalliilta hinnoilta. Olen oppinut jo muutaman Tallinnan matkan jälkeen tulkitsemaan paikallista ravintolatarjontaa suht hyvin. Vaihteeksi kannattaakin suunnata vanhan kaupungin ulkopuolelle. Kuulin ohimennen muutamalta virolaiselta kokilta, että F-hoone olisi erityisesti paikallisten suosima ravintola lyhyen matkan päässä vanhasta kaupungista.

Restoran F-hoone
Sijainti: Telliskivi 60A, 10412, Tallinna

Valtava tila täynnä ihmisiä ja tunnelmaa. Sain tavallaan ruokafestarifiiliksiä tässä ravintolassa, jo sisäänkäynnin läheisyydessä oli runsaasti pöytiä ja ruokailevia asiakkaita. Saimme melkein vahingonkaupalla istumapaikan ja hetken taisi olla koko ravintola täpöten täynnä. Olihan kuitenkin kyseessä maanantai ilta, joten tulkitsen sen hyväksi merkiksi.

F-hoonen ruokalista oli kohtuullisen iso ja itsepalvelu osana palvelukonseptia. Otin alkupalalankun, pääruuaksi burgerin ja jälkiruuaksi bruleen. Ennenkuin ruoka saapui, leipää löytyi toisesta tilasta ja sisäänkäynnin vieressä oli vettä sekä laseja. Ruokalameininki sopii varsinkin isommille seurueille, joita näytti olevan muutama.

Sitten saapuikin jo varsin runsas alkupalalankku. Leikkeleitä oli useampaa sorttia, samoin juustoja, silmäni kiinnittyi erityisesti puolikuivattuihin tomaatteihin sekä muihin lisäkkeihin. Näissä oli kohtuullisen selkeät maut, eikä leikkeleet tai juustot maistuneet halvimmille mahdollisille. Talon leipä, joka oli ehkä hiukan foccacian tyypistä, toimi loistavasti tämän ruuan seurana, oliiviöljyineen ja balsamicoineen.

[/left]

[right]

tallinnan paras burgeri

[/right]

[left]

f-hoone arvostelu

[/left]

[right]

Olin ladannut pääruoalle odotuksia, sillä burgerit ovat erityisesti lähellä sydäntäni. Listalla luki kyllä, että burgerin leipä on tummaa, mutta olin hieman pettynyt, kun burgeri oli kasattu reissumiehen väliin. Ruokalistassa mainittiin vielä homemade fires, joka indikoi minulle käsin tehtyjä ranskalaisia vaikka kyseessä oli selkeä valmispakaste. Yhdeksän euron hamppariksi ihan jees, mutta ei millään tavalla vertailukelpoinen parhaimpiin maistamiini burgereihin.

Viimeisen oljenkorren aika, jälkiruoka saapui. Crème brûléessa oli makua ja luonnetta runsaasti, paahdettu sokeri oli säilyttänyt rapeutensa, ja sorbettipallokin oli sulamatta. Ei liian makea eikä myöskään liian kova. Jälkiruoka saattoi hyvin pelastaa tämän ravintolakokemuksen.

Kehitettävää

Ruokalistasta antaa ymmärtää jotain, mikä ei pidä paikkaansa.
Näin suurilla asiakasmäärillä, näen mahdollisuuden myydä jotain hintavampaakin annosta. En toki pistä pahakseni, että ruoka on edullista, mutta ravintolan liiketoiminnan kannalta ehkä liiankin edullista?

Kehuttavaa

Tunnelma, miljöö ja palvelu oli moitteetonta.
Ruuan taso oli hintaan nähden kohtuullinen. Maun, laadun ja yllätyksellisyyden puolesta alkupala ja jälkkäri veivät tällä kertaa voiton.
Ravintolassa näytti olevan huomattavasti paikallisia asiakkaita, mikä on yleensä positiivinen asia.

[/right]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?