Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Eurooppalainen linssisalaatti

linssisalaatti

Salaatin keksiminen voi välillä olla puuhduttavaa ja hankalaa, jos kaikkea on tullut jo kokeiltua. Tässä kuitenkin muutama viikko takaperin tein salaatin, johon sain tavallisesta salaatista poiketen upotettua linssejä, tomaattia, piparjuurikastiketta sekä yrttejä – ei siis kovin tylsää salaattia!

Usein linssit mielletään aasialaisena raaka-aineena, vaikka esimerkiksi Italiassa linssit ovat varsin yleinen raaka-aine. Tavallaan siitä lähdin pohtimaan makuja, jotka ovat täällä Euroopassa yleisempiä. Vaikka ajatustyö oli alkuun vaikea, oli lopputulos yllättävän hyvä. Linssit sopivat hyvin piparjuuren seuraksi. Toisaalta, mikä ei sovi piparjuuren seuraksi? Siinäpä se. Rakkauteni piparjuurta kohtaan näkyy jo aika monessa reseptissä 🙂 Ihan yksinkertaisesti, raasta microplainilla tuoretta piparjuurta minkä tahansa ruuan päälle, niin saat häivähdyksen eurooppalaista tulisuutta. Muinoin ainoat väkevät mausteet Euroopassa olivat juurikin piparjuuri ja sinappi.

linssisalaatti

[left]

Linssisalaatti

Tarvitset:
3 dl kypsiä linssejä
1 pnt Deliverden rukolaa*
2 dl puolikuivattua tomaattia
1/4 pnt Deliverden tilliä*
200 g herkkusieniä
5 cm pala piparjuurta
1 dl kermaviiliä tai ranskankermaa
viinisuolaa, viinipippuria
Terra Creta oliiviöljyä

Valmista näin:
Valmista ensin piparjuurikastike, eli yksinkertaisesta raasta kermaviilin joukkoon piparjuuri, lisää hiukan suolaa ja sekoita. Nosta kylmään.

Leikkaa herkkusienet lohkoiksi ja laita ne pannulle paistumaan suolan sekä oliiviöljyn kera.

Kokoa kulhon pohjalle rucolaa ja laita sen päälle puolikuivattuja tomaatteja. Lisää sitten kypsiä linssejä, piparjuurikastiketta ja herkkusieniä reunalle. Viimeistele tuoreella tillillä ja viinipippurilla.

Tässä salaatissa yrttien merkitys on ratkaiseva. Ilman niitä salaatin väri- ja makumaailma jäisi turhan vaisuksi.

*Tuotteet saatu blogin kautta

[/left]

[right]

[/right]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?