lapland hotels bulevardi

lapland hotels kokemus

Helsinkiin on avattu hiljattain uusi Lapland Hotels -ketjun hotelli, Lapland Hotels Bulevardi, joka nimensä mukaisesti sijaitsee hyvin keskeisellä paikalla Bulevardilla. Muutaman sattuman kautta minulle tarjoutui mahdollisuus yöpyä hotellissa puolison kanssa ja mikäs sen parempi tapa aloittaa viikonloppu, kuin pieni staycation.

Uutuuttaan hohtavassa hotellissa on tunnelmaa kerrakseen. Sisustuksessa on paljon Lapin henkeä, mutta kuitenkin modernilla toteutuksella. Yövyimme Mystique Deluxe -huoneessa, jossa on oma pieni sauna. Aika luksusta 🙂

punajuuri sooda

lakka leipä

Vaikka Laplands Hotels oli itselleni vielä aivan tuntematon, tiesin jo etukäteen, että ainakin ruokatuote on kohdallaan. Hotelliketjun ravintoloita luotsaa nimittäin keittiöpäällikkö Tero Mäntykangas, jonka kanssa olen saanut pari kertaa Stockmannin aikoina työskennellä. Tero oli varannut meille illaksi pöydän Bulevardin hotellin Kultá-ravintolasta ja suositteli, että ottaisimme saman tien viiden ruokalajin yllätysmenun, sillä siinä saisi parhaan kattauksen eri pohjoisen makuja ja raaka-aineita.

Menusta jäi päällimmäisenä mieleen se, miten laadukkaista raaka-aineista saa uskomattoman hyvää ruokaa ilman kummallisia kikkailuja. Yksi parhaista annoksista oli kuningasrapu. Pelkästää haarukan upottaessa kuningasrapuun, pystyi todeta annoksen olevan viimeisen päälle hiottu ja maku oli aivan taivaallinen. Itse asiassa annos muistutti erittäin paljon samantyylistä elämystä, kuin kolmen Michelintähden ravintolassa Kööpenhaminassa. Erona tietenkin se että täällä annoksella oli kunnolla kokoa ja kuningasrapua oli iha syötäväksi asti. 🙂

Pääruokana oli poroa kahdella eri tapaa ja annos vei todella kielen mennessään. Lihojen kypsennys ja komponenttien makujen sekä rakenteiden hiominen on oma juttunsa, mutta tässä tapauksessa kaikki sulautui niin hyvin yhteen, ettei parempaa poroannosta ole tullut pitkään aikaan maistettua. Syy voi olla sekin, että Helsingissä on lappilaisen ruoan kohdalla huomattavaa alisuoriutumista sen kokonaispotentiaalin nähden.

paras lappi ravintola

kuningasrapu annos

Riekko annos

poro on parasta

lakka jälkiruoka

Muuten menu oli täynnä sellaisia pääkaupunkiseudulla harvinaisia raaka-aineita, kuten riekkoa, kuusenkerkkää ja lakkaa. Mielenkiintoinen oli myös paletin puhdistamiseen tarkoitettu viileä koivunlehtijäätelö, jossa pohjana oli käytetty voin kirnuamisesta ylijäänyttä heraa. Olimme häkeltyneitä sekä iloisia kokemuksesta. Paljon sellaisia ainesosia ja annoksia, joita ei muissa Helsingin ravintoloissa ole tullut pitkiin aikoihin vastaan.

Sitten olikin aika palata huoneeseen, kun sauna oli tarkoituksella lämpiämässä. Hupaisasti saunan lasiseinän läpi näki katsella leffaa televisiosta ja kylpyhuoneen kaiuttimiin sai äänetkin. Pitäisiköhän tällaista harkita kotonakin? 😀

Aamulla oli vuorossa hotellin aamiainen, jossa meitä taas hemmoteltiin. Tarjolla oli puuron päälle lakkaa ja mustikoita, smoothieta, poron verestä tehtyä mustaamakkaraa, poronmaksapateeta, kuusenkerkkäjauhetta, ja tilauksesta tehtyä munakasta. Itseasiassa aamupala rikkoi kaikki odotuksemme olemalla rohkeasti uniikki. Täytynee ottaa tällainen viikonlopun aloitus ihan tavaksi, oli nimittäin aika rento fiilis, kuin olisi käynyt pidemmälläkin lomalla.

Share:

Vastaa


Looking for Something?