Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Espoon elämykset – Ravintola KG ja mainiot burgerit

makuinsinööri eli tomi nieminen

Yhteistyössä: Ravintola KG

Aiemmalla kerralla olimme Hanasaaressa ja tällä kertaa suuntaamme Kiloon.

Postaus alkaa tarkoituksella veikeällä kuvalla, kun on ollut muutama kuukausi enemmän tai vähemmän kiireistä ja vaihteeksi oli aikaa käydä kunnolla ulkona syömässä. Onneksi saatiin sopimaan parin kaverin kanssa aikataulut yhteen. Olimme siis Kilossa, Espoossa Nihtisillan lähellä. Suuntana oli Espoon Scandic, jonka yhteydessä on Ravintola KG.

ravintola kg kokemukset

Olemme kaikki tämän illan makuraadissa aikamoisia burgeriharrastajia ja muutama hamppari tulee syötyä lähes viikkotasolla. Yllä olevassa kuvassa on Lauri, jolla on aina hyvä ruokahalu. Lisäksi mukana oli tietysti, kukas muukaan, kuin Makuinsinööri.

Ravintola kg arvio

KG:ssa listalla on kymmenen erilaista hampurilaista, joten voi turvallisesti sanoa ravintolan olevan burgeriharrastajalle mainio paikka apehtia. Kuulin, että keittiö saa vaikuttaa ruokatuotteeseen ja kehittää sitä käyttäen luovuutta, mikä yleensä näkyy parempilaatuisena ruokatuotteena ja innostuksessa työilmapiirissä.

espoon paras ravintola

Ruokalistaa katsoessani, olin varma, että otamme suoraan burgerit, kunnes tarjoilija suositteli talossa tehtyjä wingsejä. Päätimmekin ottaa ne jaettavaksi. Itse asiassa, wingsit yllättivät ja olivat parempia kuin olisin odottanut: rapeita mutta mehukkaita, talossa kypsennettyjä ja marinoituja, näissä oli paljon mistä tykätä. Plussaa toi sekin, että pystyime valita tulisuuden asteen sopivaksi. Toki pöytämausteina Poppamies-soosit olivat ihan paikallaan tuomaan pienen lisäterävöityksen, mikäli siihen oli tarvetta. Olutvalikoimasta voisin korostaa kotimaisten erikoisoluiden lisäksi valikoiman kansainvälisiä oluita, jotka vaihtuvat vähintään puolen vuoden välein.

espoon parhat wingsit

Wingseihin palatakseni, niissä antaisin vielä pisteet talossa tehdylle chilikastikkeelle, se maistui hedelmäisen lisäksi hiukan makealle olematta kuitenkaan mitään sweet chili -tyyppistä. Kun tämä rapeiden ja snadisti rasvaisten wingsien maku yhdistettiin kylmään olueeseen, oli pojilla hymy herkässä. Vaikka tila antaa paljolti sporttibaarityyppisiä viboja, sanoisin, että ruokatuote on enemmän ravintolamainen. Selkämme takana oli myös loistava terassi mielettömällä näköalalla ja pohdimme, että sopisi hyvin kesäillan viettoonkin.

espoon elämykset

Otimme suosiolla kolme erilaista burgeria: Crispy Pork, Flank Steak ja Black Chili. Yllä olevassa kuvassa on Crispy Pork, jonka seurassa in chorizolla tuunatut ranut. Sanoisin ranskalaisten olevan samoja, joita saa muualtakin, mutta ison eron tekee tuunaus. Maullisesti tämä kombo oli kuitenkin nappivalinta. Hamppareihin pitää tietenkin syventyä. Crispy oli nimensä mukaisesti todella rapea ja siitä löytyi esimerkiksi mustikka-BBQ-kastiketta. Käsinsyötävyys oli suhteellisen helppoa, mutta haarukka ja veitsi tulivat loppupeleissä tarpeeseen.

flank steak burger kg

Kaikkia hamppareita maistelimme ristiin ja selkeästi suosikiksi nousi Flank burgeri, jossa lähes fileen mureutta vastaava flank steak teki tehtävänsä. Myös käsinsyötävyys oli kärkikastia. Kaikki burgeriviikkojen annokset oli 12-16 euron väliltä, joten ei mitään liian hintavaa, jos rehellisiä ollaan. Hanaolut oli 7 euroa, joka kertoo myös jotain. Ryhmämme poikkeuksena kysyin salaattia burgerin seuraksi ja sekin onnistui, eli kohtuullisuuden rajoissa pysyivat tämänkin aterian kalorit, jossei nyt muutamaa puolen litran tuoppia lasketa 🙂

churro burger ravintola kg

Listalla oli myös jälkiruoka-annos nimeltään Churro Burger, joka piti vain ajatuksen vuoksi testata. Veikeä idea! Kaikki annokset olivat sopivan krouveja ravintolan rentoon fiiliikseen. Kisakatsomosta huolimatta ravintolassa soi musiikki urheiluselostuksen sijaan, mikä teki tilasta tavallaan rauhoittavamman.

Kun olimme syöneet, oli aika mennä vilkaisemaan myös yläkerran sauna ja uima-allas. Matkalla kuitenkin huomasimme, että pieni sporttibaarinurkkauskin löytyi ihan baarin reunalta, jossa voi katsoa peliä äänien kera.

Ravintola kg uimaallas

Uima-altaasta on vaikea saada järkevää kuvaa ilman ihmisiä, mutta yllä olevasta kuvasta voi saada hiukan fiilistä. Tähän kun yhdistää myös sen, että ikkunoista näkee kauas Espoon ylle. Sauna oli myös oikein mahtava mutta kuvamateriaali jääköön salaiseksi. Kaikkinensa, niin ruoka, juoma ja puitteetkin olivat loistavassa kunnossa, jos vaikka jotain saunailtaa haluaisi viettää.

Tällainen kertomus tällä kertaa. Kerro toki kommenttikentässä, oletko käynyt ravintola KG:sa tai Scandic Espoossa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?