Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

DIY karamellisoitu sipuli

ruskistettu sipuli resepti
On se herkkua, niin totesin joskus ku olin koulun suurkeittiössä ja jauhelihapihvien kanssa tarjolla ollut sipuli oli loppumassa. Toki, isolla kippipannulla tehtynä ja niissä oloissa laitettuna, ei se sipuli ollut aivan yhtä viimeistellyn näköistä saatikka makuista. Minulle kuuluu rutiinin omaisesti valmistaa kunnolla karamellisoitua sipuli noin kerran kuukaudessa ja käytän tätä niin arkiruuan lisäkkeenä kuin itse ruuan valmistuksessa. Vaikka olen lukuisia reseptejä selannut ja testannut eri variaatioita, olen päätynyt seuraavaan.

Sipuli on hyvää ja edullista mutta kääntöpuolena se ei sovi kaikille raakana. Joten mikset valmistaisi sipulia ensikerralla näin vaikka lisäkkeeksi, jolloin ne voi jättää pois jolle ei maittaa 🙂

karamellisoitu sipuli
Karamellisoitu sipuli
1kg sipulia
1dl öljyä
suolaa makusi mukaan
Kuori ja viipaloi sipulit. Laita kaikki sipulit kattilaan, lisää öljy ja laita hella päälle. Pyri irroittamaan sipulin kerrokset toisistaan näin freesauksen alkumetreillä. sekoita vähän väliä pohjasta noin tunnin ajan jatkuvasti freesaten kunnes väri on tumman ruskea. Lisää sitten suola ja freesaile vielä hetki. Sitten kaada koko sipuli massa siivilään jonka alla on astia. painele ylimääräinen neste ja öljy sipuleista ja lusikoi sipuli sitten säilytys astiaan. Sipuli on niin tiheää että se säilyy kylmässä ainakin pari viikkoa mutta käytän sen yleensä noin viikossa. Siivilöityö öljy on todella maukasta, käytä sitä seuraavalla kerralla kun laitat ruokaa.
karamellisoitu sipuli
Voit varmaan päätellä ilmeestäni kuinka paljon tykkään tästä sipulista. Tätä päätyi esimerkiksi hodarin ja tofuleivän väliin ja ilman maku ei olisi ollut yhtä hyvä. Tuo määrä mitä purkissa näkyy vastaa aikalailla sitä kuinka paljon tätä syntyy yhdestä kilosta sipulia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?