Sipuli on hyvää ja edullista mutta kääntöpuolena se ei sovi kaikille raakana. Joten mikset valmistaisi sipulia ensikerralla näin vaikka lisäkkeeksi, jolloin ne voi jättää pois jolle ei maittaa 🙂
1kg sipulia
1dl öljyä
suolaa makusi mukaan
Kuori ja viipaloi sipulit. Laita kaikki sipulit kattilaan, lisää öljy ja laita hella päälle. Pyri irroittamaan sipulin kerrokset toisistaan näin freesauksen alkumetreillä. sekoita vähän väliä pohjasta noin tunnin ajan jatkuvasti freesaten kunnes väri on tumman ruskea. Lisää sitten suola ja freesaile vielä hetki. Sitten kaada koko sipuli massa siivilään jonka alla on astia. painele ylimääräinen neste ja öljy sipuleista ja lusikoi sipuli sitten säilytys astiaan. Sipuli on niin tiheää että se säilyy kylmässä ainakin pari viikkoa mutta käytän sen yleensä noin viikossa. Siivilöityö öljy on todella maukasta, käytä sitä seuraavalla kerralla kun laitat ruokaa.