Ihan joka päivä ei tule kotona syötyä tämän postauksen kuvien mukaista ateriaa, pihviä lisukkeilla ja lasi viiniä. Noh, joskus sitä voi kuitenkin hemmotella itseään astetta laadukkaammalla aterialla, ja mitäs sitten, vaikka olisikin arkipäivä? 😀
Kuvissa näkyvä mehukas pihvi on Dingley Dell -farmin porsaankyljys, jonka sain PNM:ltä. Mikä tästä kyljyksestä tekee erityisen, on lihan hyvä marmori ja erinomainen raakakypsyys.
Mitäs sitä pihvin kanssa sitten söisi? Laadukas liha ansaitsee kylkeensä laadukkaat lisukkeet, joten tällä kertaa valmistin pannulla vihreitä papuja, kirsikkatomaatteja, herkkusieniä ja SuperPottua,tuoreella timjamilla höystettynä.
[left]
Mikä ihmeen SuperPottu?
Olin käymässä Elma-messuilla, jossa törmäsin SuperPottu-nimiseen tuotteeseen. Tuumasin, että on aika erikoinen nimi annettu perunalle ja otin asiasta lisää selvää. Kyseessä ei itseasiassa ole mikään oma perunalajike, vaan ihan tuttua Annabelle-perunaa. Tutkimusten mukaan tämä peruna sisältää kuitenkin tavanomaista suomalaista perunaa huomattavasti enemmän kivennäis- ja hivenaineita, kuten kalsiumia, magnesiumia, sinkkiä ja rautaa. SuperPotun salaisuus piileekin maassa. Monipuolisen viljelykierron ja orgaanisen täsmälannoituksen avulla perunan kasvuolosuhteita on parannettu niin, että perunan ravinnepitoisuus on suurempi. Kyse on siis luonnollisien prosessien hyödyntämisestä.
Keittelin ja paahdoin ison satsin SuperPottua, josta riitti työevääksikin usealle päivälle. Ja kyllähän ne hyvältä maistuivat, vähän kuin oman maan perunat.
SuperPottuja myydään Prismoissa ja osassa Citymarketteja.
[/left]
[right]
[/right]
[left]
[/left]
[right]
Pannupihviä lisukkeilla
Tarvitset:
1 Dingley dell -kyljys*
3 perunaa lohkoina
1 kourallinen vihreitä papuja ryöpättynä
2 isoa herkkusientä lohkoina
1 kourallinen Deliverden timjamia (sitruunatimjami tai rosmariinikin käy)
8 terttua kirsikkatomaatteja
1 rkl fenkolin siemeniä
suolaa, hyvää oliiviöljyä, voita, tuoretta inkivääriä viipaleina
Valmista näin:
Suolaa kyljys molemmin puolin ja laita ensin rasvapuoli kuumalle pannulle. Kun kyljyksen rasvapuolella on hyvä väri ja osa rasvasta on tirissyt ulos, paista kyljykseen molemmin puolin kaunis väri.
Laita sillä välin toiselle pannulle oliivöljyä ja paistele siinä perunoita, inkivääriä sekä herkkusieniä. Lisää sitten pannulle fenkolinsiemenet, timjami sekä kyljys ja nosta koko pannu 120 asteiseen uuniin noin 10 minuutiksi. Lisää puolessa välissä mukaan vihreät pavut sekä kirsikkatomaatit.
Pöytämausteeksi pippuria ja hiukan sormisuolaa. Tämä combo valmistuikin alle 30 minuutissa, eli ei huonommin arkipäivälliselle 😀
Tästä kokkailusta löytyy myös video!
*Tuote saatu blogin kautta
[/right]
Lihalle voi tuoda lisämakua tuoreilla yrteillä, esimerkiksi klassisesti timjamilla tai rosmariinilla. Haluan vielä mainita nämä Lindrothin puutarhan yritit erikseen. Yrttien kohdalla kannattaa nimittäin pitää silmät auki, sillä laadussa voi olla isoja eroja. Muista aina haistaa yrttiä; jos se ei tuoksu millekään, niin ei se silloin yleensä hirveästi maistukkaan. Itse olen ollut tyytyväinen Deliverden yrttien laatuun.
Koska hyvä ateria tarvitsee veroisensa viinin, päädyin Usa:ta tulleeseen Vino Rosso by Charles Smith. Viini on sitä 15 € luokkaa, joten voidaan puhua siis laatu tavarasta eikä niinkään kyykky viinistä. Olin aikalailla positiivisesti yllättynyt viinistä joten pitää ihan testata saman tuottajan muutkin viinit.