Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Deliverden puutarha

Kaupallinen yhteistyö: Deliverde

Resepteissäni vilahtelee tiuhaan tuuheat ja kirkkaanvihreät yrttipuskat ja salaattiniput. Deliverden yrtit ja salaatit ovat tulleet tutuiksi jo työkuvioissani aiemmin, mutta nyt olen blogiyhteistyön tiimoilta päässyt käyttämään niitä paljon laajemmin.

Deliverden Liisa kutsui minut käymään Turussa Lindrothin puutarhallaan, ja kun helmikuussa sattumoisin olin matkalla Turkuun, piipahdin myös yrttitarhalla. Liisa kertoi, että puutarhaa tullaan vielä laajentamaan, sillä kuluttajat alkavat olla tietoisia laadukkaista yrteistä ja salaateista ja niille on kovasti kysyntää ympäri vuoden.

On aina mielenkiintoista päästä tuotteiden alkulähteille, katsomaan, mistä ne oikein ovat lähtöisin. Jostain syystä kuvitelmissani on massiiviset ja koneistetut laitokset, mutta Lindrothin puutarha yllätti maanläheisyydellään. Matkasin noin 8 kilometrin päähän Turun keskustasta, tupsahdin Lindrothin kotipihaan ja kotitalon takana kohosikin valtava kasvihuone.

Vaikka teknologia kehittyy huimaa vauhtia, kuuluu yrttien ja salaattien kasvatukseen silti vielä paljon käsityötä. Vaaditaan paljon aikaa ja huolenpitoa, jotta näistä salaateista saadaan kasvatettuja tuuheita ja maukkaita. Kokemus oli itselleni myös hyvin avartava, kun omilla silmillään näkee, miten paljon työtä yhtä salaattia kohden pitää tehdä, niin osaan arvostaa jokaista ulommaistakin lehteä kaupan salaateissa. Nehän ovat huuhtelua vaille valmiita nautittavaksi.

Laadun puolesta puhuu myös se että monet huippuravintolat suomessa käyttävät samoja yrttejä, jotka löytyvät kaupan hyllyltä.

Deliverden yrttejä ja salaatteja on myynnissä pääkaupunkiseudulla mm. Stockmanneissa, Citymarketeissa ja Prismoissa.

Yrteistä ja salaateista puheenollen, reseptejä löytyy blogista runsaasti, tässä muutama esimerkiksi:
Värikäs Nyhtökaurasalaatti
Eurooppalainen linssisalaatti
Makean kirpeä ananassalsa
Pesto
deliverde lollo rosso

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?