Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Helppo ruokalahja | Chilisinappi

Sinappi on mielenkiintoinen mauste, jota on käytetty monissa eri ruoanvalmistuksen vaiheissa ja sen lääkinnällisiä ominaisuuksia on myös osattu hyödyntää jo todella pitkään. Kasvilajikkeita on monia, mutta ilmeisesti sinappi on lähtöisin Välimeren alueelta. Kasvin kaupallinen tuotanto on alkanut Dijonissa 1300-luvulla.

Joissakin sinappikasveissa on syötävät lehdet ja esimerkiksi kiinassa tuoreen sinapin juuri on wokkivihannes siinä missä kiinankaalikin. Soosin muodossa oleva sinappi sen sijaan tehdään sinapin siemenistä, joita on kolmea erilaista: mustia, ruskeita ja keltaisia.

Suomessa tyypilliset sinapit ovat makeita. Amerikkalainen sinappi on myös makeaa ja se usein värjätään kurkumalla. Ranskassa on monia erilaisia sinappeja, joista ehkä tunnetuin on vahva ja jämäkkä Dijon-sinappi. Dijon-sinappi on siitä kätevä, että sitä on helppo muokata käyttötarkoituksen mukaan.

Pidän sinapista esimerkiksi mausteenakin, sillä saa ryhtiä tavanomaiseen pataruokaa tai tarvittaessa vaikka kylmään kastikkeeseen. Pidän myös varsin paljon chileistä ja suunnitelmissani olikin tehdä tujumpaa sinappia, jota vien jouluksi anoppilaan. Siitä syntyi tämän kertaisen juttuseni idea ja resepti.

[left]

Chilisinappi

Tarvitset:
1 rkl dijon sinappia
1 rkl makeaa sinappia
1/2 rkl habaneromurskaa (Poppamies pelasti päivän!)
1 rkl giniä
1 rkl timjamihunajaa
3-4 rkl oliivöljyä

Valmista näin:
Yhdistä ensin kaikki muu, paitsi öljy ja sekoita hyvin.

Lisää sitten öljy jatkuvasti sekoittaen, jotta suurin osa rasvasta emulsoituu.

Pakkaa kauniiseen purkkiin ja vie vaikka jouluaterialle lahjaksi.

Tein tästä perinteiseen tapaan myös videon.

[/left]

[right]

chilisinappi

[/right]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?