Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Caprese | Klassinen tomaatti-mozzarellasalaatti

caprese arkiruokaa

Caprese, eli tomaatti-mozzarellasalaatti, on yksi klassisimmista italialaisista ruoista. Sen sanotaan symboloivan Italiaa, sillä salaatista löytyvät kaikki italian lipun värit, punainen, valkoinen ja vihreä. Caprese on myös siitä mielenkiintoinen, että siinä yhdistyvät melkein kaikki perusmaut.

Caprese on todella yksinkertainen valmistaa ja sen raaka-aineet löytyvät pienimmästäkin lähikaupasta. Mutta koska capresessa raaka-aineita ei kummemmin työstetä tai säädetä, kannattaa niiden latuun erityisesti panostaa. Jos tomaatti on raaka, se maistuu karvaalta, eikä lopputus ole tällöin halutunlainen. Kannattaa siis suosia kypsiä tomaatteja.

Mozzarellaa on alettu valmistaa jo 1400 luvulla puhvelin maidosta. Suomesta löytyy edullisempina versioina lehmän maitoon tehtyä mozzarellaa, mutta sen maku ei ole ihan kuin aidon bufala mozzarellan. Oliiviöljy ja basilika ovat puolestaan molemmat hyvin herkkiä tuotteita. Tuoreessa ja raikkaassa basilikassa on tuoksua ja makua. Vastaavasti kylmäpuristetussa oliiviölyssä on voimakas, hedelmäinen maku. Loppusilaukseen tarvitaan enää vain suolaa sekä pippuria, mutta poikkeuksena käytän tässä viinillä maustettuja versioita.

Pesto ei varsinaisesti kuulu capreseen, mutta koska pidän tuoreen peston mausta, laitan sitä vähän joka ruokaan. Tuoreen peston merkitys on valtava, joten jos et jaksa tehdä pestoa, jätä se vain pois. Kaupan pestot eivät tee sinusta sen onnellisempaa tämän ruoan kohdalla 😀

[left]

Caprese à la Alex

Tarvitset:
3 kypsää NAMS tomaattia*
1 pkt burrata mozzarellaa
50 g pestoa
tuoretta basilikaa
kylmäpuristettua oliiviöljyä
viinipippuria, viinisuolaa*

Valmista näin:
Tee tomaatteihin pieni viilto ja ryöppää ne kiehuvassa vedessä. Kuori tomaateista nahka pois, viipaloi, nosta liinalle ja ripottele päälle suolaa.

Laita lautaselle pestoa ja asettele päälle vuorotellen tomaattia mozzarellaa. Revitty mozzarella näyttää aidolta ja rouhealta, mutta esillepanossa saa käyttää luovuutta 🙂

Upota annokseen sinne tänne kunnon kimppuja basilikaa ja viimeistele vielä viinipippurilla ja sekä laadukkaalla oliiviöljyllä.

Olen tottunut nauttimaan capresen vaalean leivän kanssa, jotta pystyn maistamaan herkimmätkin maut.
Minkälainen on sinun capresesi?

[/left]

[right]

[/right]

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?