Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Briossin paluu -> burgeri kuoret

hamppari sämpylä
Joo, nämä olis saanu pikkusen pidempää kohota ennen paistoa, niin ei olis tullut kohoamista uunissa.

Tiedän että olen jo muutaman kerran leiponut näitä mutta onhan se hyvä päivittää postauksia tekemällä uusia ja ristilinkkaamalla niitä. Ihan yleisesti, teen hampparin kuoret nykyään aika ulkomuistista olevalla reseptillä joka on käytännössä leipätaikina, johon tulee voita ja kananmunia. Tämän kruunaa munalla voitelulla ja seesamin siemenillä, on sinulla hampurilaissämpylät enemmän kuin valmiina. Toki rutinoituneessa kokkaamisessa on haasteensakkin, voi olla että meillä pitäisi olla kaverin luona tavanomainen kokkaus ilta ja siitä tuleekin pieni urheilu suoritus kun kahdessa tunnissa syntyy hampparit lihan jauhamisella, kotitekoisella majoneesilla ja itse leivotuilla kuorilla noin 8 henkilölle. Kun kaikki on melkein valmista tulee usein todettua että jos olisin ostanut ne vaasan/ fazerin kuoret niin olisin voinut oikeasti viettää aikaa kavereiden kanssa pelkän hikoilun sijaan.

Joku voisi myös päätellä että tuleee majoneesi juttukin, samoin kuin itse hamppari stoori. Kyllä, näin se on mutta aloitetaan näistä burgeri kuorista.

kotitekoiset briossit
Tällä ohjeella tuli 12 mini hamppari kuorta jotka palveli tarkoitustaan hyvin.

Burgeri kuoret
2dl maitoa
6dl vehnäjauhojaa
1 kananmuna
1/2rkl kuivahiivaa
1tl suolaa
100g voita
2rkl sokeria
voiteluun kanamunaa
koristeluun seesamin siemeniä

Lämmitä kädenlämpöiseksi maito, lisää hiiva ja sokeri. Yhdistä jauhot ja suola. Lisää jauhoihin maito, kananmuna ja vaivaa kunnes yhtenäistä. (tässä meni noin 5-10 min) Lisää sitten voi ja jatka vaivaamista kunnes taikina on jällee yhtenäistä. (tässä meni noin 5min). Kohota sitten liinan alla noin tunnin verran. Jaa taikina sitten 10-15 osaan ja pyöritä palloiksi. Kohota vielä kertaalleen, voitele kananmunalla, koristele seesamilla ja paista lopulta 200 asteessa noin 10-15min.

* Jos haluat nykyään trendikkään pinnan hampparille, jätä seesamin siemenet pois ja voitele paiston jälkeen voilla.

burgeri sämpylä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?