Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Briossi hampparit / laskiaispullat

Oletko koskaan vilkaissut maitopurkin kylkeen tai jauhopussin taakse? Siellä on tyypillisesti jokin resepti, joka on kuitenkin testattu toimivaksi. Tämän kertaisessa reseptissä testaan juuri tämän tyyppistä ohjetta, joka löytyi tällä kertaa Hungry chef sämpyläjauho pussin pohjasta.

Briossi sämpylät

5dl maitoa
2 kananmunaa
100g voita
2rkl sokeria
1tl suolaa
1pkt hiivaa
600-700g sämpylä jauhoja
Voiteluun kanamunaa ja sokeria

Lämmitä maito ja liota siihen hiiva. Lisää siihen sokeri, suola ja kananmunat. Sekoittaessa, lisää jauhot ja lopussa. Vaivaa taikinaa n. 5-10 min ja kohota sitten noin 40-50min. jaa taikina n. 12-18 palloksi ja pyöritä sämpylöiksi. Kohota n. 20 min ja voitele. Voitelussa voi käyttää kanamunaa johon on lisättyä hiukan sokeria. Paista sitten n. 200 asteisessa uunissa 15-20min. (ohje on siis jauhopussin pohjasta)

Lopputuloksesta päätellen, pyörää ei siis tarvitse keksiä uudelleen. Briossit sopivat myös loistavasti Laskiaispulliin, eikä jää ainakaan kaloreita puuttumaan. Ihan yleisesti, jos haluaa hamppareita varten tehdä briosseja, suosisin vanhempaa reseptiäni autenttisemman lopputuloksen saamiseksi. Toisaalta näitä kuoria ei parane käyttää Laskiaispulliin.

Tämän viikon offtopic nostona jälleen käytetyt pelit. Kävin viemässä viimekerralla pelamaani Borderlands kolmosen vaihdossa käytettyyn Jump forceen. Lopputuloksena minulle ei keräänny pölyttymään pinoa uusia/vanhoja pelejä. Mitä nyt Jump Forcesta voi sanoa, niin se ei ollut ihan sen tyyppinen kuin olisi voinut odottaa. Se että luodaan oma hahmo shonen aiheisessa tappelupelissä on minusta hiukan tylsää kun syy miksi tämän tyyppinen peli hankitaan on juuri ne pelissä olevat hahmot eikä uuden henkilön luominen. Toisaalta, olihan tämä ihan hyvää viihdettä, joka kesti yhteensä n. 20 tuntia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?