Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Bottega 13 | Timattinen herkkukauppa

Pienissä kivijalkamyymälöissä on aina oma viehätyksensä. Olin käymässä tuttavani Simonen uudessa paikassa Tehtaankadulla. Bottega 13 on ainutlaatuinen liike, jossa myydään laadukkaita italialaisia raaka-aineta. Tiskin toisella puolella on leikkele- ja juustokaappi, joista leikataan asiakkaille tilauksesta. Näiden tuotteiden laatu oli selkeästi havaittavissa, mm. siinä, että erikoiskinkkujen rasva suli teollisia vastineita nopeammin. Liikkeessä on myös juustoja joiden juoksutteena on käytetty ohdaketta.

Erikoistuotteiden lisäksi Bottega 13 myy lounasta hintaan 14,90 €. Lounaassa on käytetty liikkeessä myytäviä raaka-aineita, esimerkiksi maa-artisokasta tehdyn keiton päälle viipaloidaan tuoretta tryffeliä. Lasagne sisältää myös tuoretta tryffeliä ja latva-artisokkaa. Ihan peruslounaasta ei siis ole kyse, mutta kulinaristille kullan arvoinen kokemus.

Paljon on vielä lisää luvassa. Kuulin, että Bottega 13 tulee järjestämään myös brunsseja, viinimaahantuojien iltoja ja vaikka mitä. Kannattaa seurata Bottega 13:n Facebook-sivuilla, mitä kaikkea tapahtuu.

Bottega 13
Sijainti: Tehtaankatu 13, Helsinki
Hinta: Lounas 14.90€

Muutaman kinkun ja juuston maistamisen jälkeen, voisin sanoa että tämä liike myy mukaan laatua. Jos sinulla on juhlat ja tarvitset ihan oikeaa laatua tarjolle, tästä liikkeestä saat mukaan tarvitsemasi eväät. Muutama harvinaisuuskin löytyi. Lounaasta itsessään on hankala kertoa enempää, koska lista vaihtuu aktiivisesti sen mukaan, mitä hyvää on saatavilla. Esimerkiksi tuoretta parsaakin pitäisi tulla lähiaikoina, tämä putiikki siis vaatii toisenkin visiitin.

Kehitettävää

Ikkuna on kohtuullisen iso ja se voisi kaivata himmennystä, sillä aurinko paistoi suoraan sisään.
Lounas voisi alkaa jo klo 11.00, sillä moni lounastaja on jo silloin nälkäinen.
Puodin omat nettisivut voisivat kaivata enemmän sisältöä ja tietoa.
Mielestäni listalla voisi olla jokin makea annos, joka sopisi pieneksi jälkiruoaksi.

Kehuttavaa

Viihtyisä ja kodikas tila, joka on melkein luotu nautiskelijoille.
Erittäin tasokas lounas, vaikka ei varsinaisesti ole ravintola.
Myynnissä on paljon tuotteita, joita ei saa mistään muualta.
Moderni viinibaari.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?