Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Bloggausvarustukseni ja hyvä appelsiinimehu!

video kalustoni

Vaikka olen aiemminkin kertonut kamerasta ja kuvaamisesta, tällä kertaa haluan kertoa kokonaispaketista. Joku voisi kuvitella, että tähän kaikkeen tekemiseen tarvitsisi paljon monimutkaista kalustoa tai vaativia ohjelmia. En ole tekniikan huippu, mutta jos minä osaan, niin ihan varmasti muutkin.

Kamerani on yhä sama Canon eos M50, johon suosin paria eri linssiä. Ollaakseni tarkka, viimeaikoina 22 mm pancake-linssi on  ollut käytössäni paras, koska se toimii myös huonossa valaistuksessa poikkeuksellisen hyvin. Jos kuvaan videota äänen kanssa, löytyy minulta Rodeon perusmikki, joka on toiminut tähän asti aivan loistavasti.

Kun sisältö videota varten on kuvattu, alkaa vasta se oikeasti raskas vaihe eli editointi. Tähän kuitenkin olen saanut huomattavaa helpotusta, kun sain käsiinni tabletin, Samsung Galaxy Tab S4. Tabletin sisältämä 6 GT ramia ei kuulosta paljolta, mutta editoinnissa tämä on toiminut paremmin kuin Lenovon läppärini. On aika yllättävää, läppärissä on kuitenkin 16 GT ramia ja ihan näytönohjain, mutta kaiketi nykytekniikka on niin paljon paremmin synergisoitua, ettei tehot kerro kaikkea kaikesta.

Tabletilla videon editoiminen kuulostaa ehkä monen ammattilaisen korvaan omituiselta. Pieni näyttö ja pieni näppäimistö. Minulla on käytössä laitteen uusi käyttöliittymä, Samsung Dex. Sillä tabletti muuttuu käytännössä läppäriksi. Osassa ohjelmissa tai applikaatioissa tabletti hiukan herjaa, mutta muuten olen ollut äärimmäisen tyytyväinen. Osa syy on varmasti myös se, että teen paljon töitä tien päällä ja yritän hyödyntää kaikki joukkoliikennevälineissä käytetyt minuutit työskentelyyn, ja silloin ison läppärin kaivaminen esiin ei houkuta. Koska tabletti on mobiililaite, pääsee sillä äärimmäisen kätevästi esimerkiksi Instagramiin, jolloin kuvien jakaminen somekanaviin ei ole niin monimutkainen prosessi. Olenkin viimeaikoina aktivoitunut uudestaan IG:ssä niin kuvien kuin storiesin puolella.

editointiin sopiva tabletti

Mitä muuta varustusta tarvitsen kuin kameran ja tabletin. Itseasiassa, vaikka kameran akku ei kestä muutamaa tuntia pidempään, saan sillä aina kaiken talteen ja puolet akusta jää jäljelle. Tabletissa on hiukan parempi akku, mutta aika hyvin siis pystyn työskentelemään ilman, että täytyy kantaa latureita mukana. Jos teet pitkiä 4k videoita, niin toki kannattaa se vaihto akku hankkia kameraan, mutta silloin voi olla myös aika työskennellä pöytäkoneella. Minulle 1080p riittää hyvin, varsinkin, kun niitä katsellaan enimmäkseen mobiililaitteilta.

Mutta palataan ruokaan. Pyrin nauttimaan hyvän aamupalan sekä tuoretta appelsiinimehua joka päivä, jotta pää pysyy skarppina. Tähän vuodenaikaan appelsiinit ovat vieläpä sesongissa, joten mikä olisi sen parempaa.

Editoin tämänkin videon kokonaan tabletilla ja kuvasin Canonilla. Käytin kahta linssiä, 22mm ja sekä super macro -linssi. Molemmat ovat eos-sarjoihin suunniteltuja. Tätä videota kuvatessa oli vähäinen valaistus, jolla haastoin kameran ominaisuuksia. Miten kamera sinusta suoriutui?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?