Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Beyond burger – vegaani burgereiden kuningas?

paras vegaaninen hampurilainen

vege hamppari helsinki

Tietenkin kun mietitään hampurilaispaikkoja kuningasta amerikkaa, onhan siellä kehitetty vegaaninen hamppari, joka replikoi jauhelihan rakennetta kuin makua. Kyseisen ”teko” lihan valmistus on vielä niin salaista etten siitä sen enempää mutta kyseisestä tuotteesta valmistettuja hamppareita on nykyään scandiceissa kautta suomen.

Mielenkiintoista kyllä, scandicilla oli pressitilaisuus jossa kyseistä tuottetta pääsi maistamaan. Ajattelin tämän kohdalla ottaa oletukset pois jotta voin voin ennakkoluulottomasti tulkita tuotetta.

First bite – tavallaan rakenteellisesti pihvi oli hyvin lähellä hienoksi jauhettua tartaria. Pienen pureskelun lomassa etsin maku kontrasteja, joita kyllä oli mutta high end hampparille tyypillisiä grillin tai savun makuja oli todella niukasti. Beyond burgerin pihvi ei ehkä samalla tavalla kehitä makuja paistuessaan? hyvää mutta ehkä tämä kaupaisi pienen määrän savuisuutta lisää jota voi nykyään aika helpostikkin lisätä (Bbq kastikkeet & savuaromi)

Half way done – Näin hampparin maisteluksi, oli annos kokonaisuudessaan kohtuullisen hyvä ja kun lisätään päälle että se oli vegaaninen, oli se itseasiassa useimpiin verrokkeihin parhaasta päästä.

last bite – Pidemmän päälle mietittynä, on tämän hampparin makumaailma tehty kohtuullisen lapsiperhe ystävälliseksi joten ei siinä ehkä voisi olla sitä määrää paahteisuutta ja savua mitä itse toivoisin. Kun kokonaisuuden sai vielä huuhdeltua kulauksella olutta, oli mieli varsin raukea.

Tietenkin isot pisteet tulee Scandicille myös siitä että taitaa se olla yksi suomen vastuullisimmista ellei vastuullisin hotelliketju suomessa. Yrityksen avain arvoissa vastuullisuus on kuulemma ollut jo 90 luvun puolessa välissä, joten asioita on ehkä tehty jo aikaa sitten vastuullisesti. Jos nyt tuulesta tempaa joku että, hei me olemme vastuullisia, näkisin sen lähinnä markkinointi vetona ja erittäin epäaitona.

Alla pieni fiilisvideo kyseisestä tilaisuudesta. Kysymys kuuluukin, söisitkö sinä vegaanisen hampparin jos se maistuisi täysin samalle kuin lihaan tehty perinteinen versio?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?