Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Bellevue | Suomen vanhin venäläinen ravintola

suomen vanhin ravintola

bellevue arvostelu

White Rabbit illallisella päädyin juttelemaan Helsingissa sijaitsevan venäläisen ravintolan, Bellevuen, omistajien kanssa. Bellevuella on mielenkiintoinen tarina, ja vaikka olenkin ravintolasta kuullut monet kerrat, en ole koskaan sen kummemmin perehtynyt ravintolan historiaan. Bellevue on nykytiedon valossa maailman vanhin Venäjän ulkopuolella yhtäjaksoisesti toiminut venäläinen ravintola. Bellevue avasi ovensa jo 1917 – ensimmäiset vuodet kahvilana ja sittemmin tunnettuna ravintolana. Marsalkka Mannerheim vieraili myös ravintolassa usein.

En voi väittää syöneeni venäläistä ruokaa kovin usein. Tilanne oli tietysti heti korjattava, ja niinpä suuntasin avopuolison kanssa Bellevueen aikaiselle illalliselle.

[left]

Ravintola Bellevue
Sijainti: Rahapajankatu 3, Helsinki
Aukiolo: Lounas ti-pe 11-15, ala carte ti-la 17-23

Katjanokalla, aivan Tove Janssonin puiston kupeessa sijaitseva Bellevue huokuu nostalgiaa. Sisustukseen on poimittu aarteita menneiltä vuosilta ja hämyisessä kynttilänvalossa tila näyttää juhlalliselta. Hämärinä talvi-iltoina täällä on varmasti tunnelmaa!

Juomalistalla on paljon valinnanvaraa: löytyy venäläistä olutta, viiniä kuin vodkaakin. Menu sisältää myös paljon sellaisia annoksia, joita en muissa ravintoloissa Suomessa ole nähnyt. Alkuun meille suositeltiin Zakuska-lajitelmaa, joka tuotiin pöytään näyttävällä kolmikerrosvadilla.

Zakuska oli hieno taidonnäyte kokin ammattitaitoa, lajitelmassa on nimittäin huomattavasti käsityötä. Tavallisesti lajitelma sisältäisi enemmän kalaa, mutta allergiani vuoksi meille oli laitettu myös liha- ja kasvisherkkuja. Suosikkejani olivat erityisesti hatsapuri, kaalisalaatti ja sienisalaatti.

Maistelimme myös borskeittoa ja sen jälkeen tattimuhennosta.
Näissä molemmissa annoksissa oli paljon enemmän makua kuin presentaatio antoi ymmärtämää.

[/left]

[right]

bellevue zakuska

[/right]

[left]

[/left]

[right]

[/right]

[left]

suomen vanhin ravintola

[/left]

[right]

Pääruuaksi söimme kievinkanaa, joka tehdään talossa alusta loppuun. Kievinkanan maine on Suomessa jokseenkin kurja, monissa lounasravintoloissa sitä on kyllä tarjolla, mutta pakasteena ostettuna. Kokonaan itse valmistettu kievinkana on aivan eri asia. Tässä kievinkanassa valkosipuliyrttivoita olisi voinut olla ehkä vielä hiukan enemmän, mutta muuten kokonaisuus on ehkä ainut laatuaan koko Helsingissä.

Vaikka olimme kohtuulisen turvoksissa, ei jälkiruokaa voi vain jättää välistä. Ruhtinaalisessa uunijäätelössä oli vielä yllätyksenä suklaasydän. Kannattaa tosiaan varautua siihen, että ruokaa on paljon ja se on tuhtia!

Ruoan ja palvelun tasoon nähden hinta on oikein kohdallaan. Tämä saattaa olla yksi niitä ravintoloita, joissa tulisi ainakin jokaisen alan ihmisen kerran käydä.

[/right]

[left]

Kehitettävää

Klassikkoravintola on syystä klassikko, mutta kokeiluna lyhyen sesongin ajan modernimpi menu saattaisi houkutella enemmän nuorta aikuista asiakaskuntaa.
Osa Zakuska-lajitelman tuotteista oli ehkä liiankin kylmiä. Pieni temperointi voisi tehdä terää.
Vaikka kievinkana oli äärimmäisen hyvää, ehkä hiukan lisää maustevoita se olisi tarvinnut.

Kehuttavaa

Taidokkaasti alusta loppuun saakka valmistettuja maukkaita annoksia.
Puitteet ja tunnelma olivat todella upeat.
Listalla on paljon sellaisia juomia ja ruokia, joita ei saa mistään muualta koko Suomessa.

[/left]

[right]

[/right]

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?