Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

White Rabbit piipahti Suomeen

Ravintola-alan ihmisenä ja erittäin aktiivisena syöppönä tulee vastaan kaikenlaista. Sain kutsun harvinaislaatuiseen tilaisuuteen, jossa oli mahdollisuus maistaa Moskovan ykkösravintolan ruokaa. Nimittäin Chef’s Tablestakin tuttu White rabbit pop-up järjestettiin tässä hiljattain Garden By Olossa.

Garden by Olossa olen illallistanut eri tapahtumien merkeissä monet kerrat. Tällä kertaa helle sai lasikatolla vuoratun sisäpihan tuntumaan trooppisen kuumalta. Mutta heti, kun kaikki pääsivät istumaan ja ruokailu voitiin aloittaa, tuntui tilakin hengittävän paremmin. Menu oli kymmenosainen, joten piti ottaa oikein hyvä asento – tässä tulee menemään hetki.

Annoksista painui erityisesti mieleen 17 vuotta kypsynyt hunajaviini, joka tarjottiin marjasorbetin kanssa. Samoin grillattu kaali tryffelikastikkeen kera oli aika glamuuri eri makunyansseineen.

Viimeinen annos oli myös erityisen onnistunut ja upposi makuhermooni: vodkashotti tyrnibonbonin kera. Vodka käsittämättömän pehmeää ja sopi siksi myös hyvin kipakan tyrnin kanssa.

Vaikka ruoka on tyypillisesti aina hyvää tämän tason tilaisuuksissa, oli tällä kertaa pöytäseura jotenkin erityisen viihdyttävää. Ei kuitenkaan tule liian usein syötyä ihmisten seurassa, jotka suhtautuvat yhtä intohimoisesti kuin minä.

Olin tilaisuudessa Nespresso Professionalin kutsumana, joten oli myös asiallista päättää ilta kupilliseen Nespresson erittäin ainutlaatuista kahvia. Tässä vaihtoehdot olivat Kilimanjaro Peaberry ja Nepal Lamjung joista otin vuoristossa kasvanutta Kilimanjaro Peaberryä. Ja olihan se vuoristossa kasvatettu kahvi ”hiukkasen” eri tasoa, kuin se suodatinpuru, johon arkena olen tottunut. Nämä kaksi kuuluvat ‘Exclusive Selection’ sarjaan joka on tarkoitettu nimenomaan Michelin-tasoisen fine dining ruuan seuraksi. Olet siis onnekas jos pääset näitä kahveja joskus maistamaan.

Tässä vielä pieni fiilisvideo tilaisuudesta, jotta sinäkin pääset tunnelmaan mukaan 🙂

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?