Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Arkiruokaa parhaimmillaan – helppo pizza

Muistelen että joku viisas joskus sanoi että ”aina ei ole vaan ole kaikkea”, Pidän tästä ajatuksesta johtuen siitä että kotiruokahan on juuri sitä mitä kaapista löytyy. Pitsa tai pizza, miten sen kukin haluaa sanoa on mielestäni jo käytännössä kotiruokaa kun  sitä syödään kuitenkin useimmissa kotitalouksissa kuukausitasolla.

Koska kyse on tällä kertaa rennosta kotiruuasta, en käytä ohjeessa 00 jauhoja tai kohota sitä yönyli. pikemminkin tässä fokuksen saa pikkusen tuunattu tomaattikastike jolla takaa tavallisimpaankin pizzaan hetkullisuutta. Voisin vielä erikseen korostaa että useimmille esimerkiksi oregano on pizzan viimestelyyn käytetty tuote kunn taas mielestäni sen maku on parhainmillaan kun se sekoittuu tomaattimurskaan. Kosteus nimittäin vapauttaa kuivatun yrtin maun. Valkosipuli on toinen mitä monet lisää pizzaan vasta kypsennyksen jälkeen ja onhan sekin hyvää mutta tasaisempaan lopputulokseen pääsee kun valkosipuli on tomaattimurskan seurassa. Kun tomaattia käytetään, eihän sen yhteydessä voi olla mainitsematta oliiviöljyä. Tässä reseptissä en lisää oliiviöljyä murskan joukkon vaan pikemminkin viimeistelen sillä kastikkeen kun nostan koko pizzan uuniin.

Puolestaan pizzan täytteet ovat myös oma lukunsa ja tässä pidän ajatuksestta että voin käyttää mozzarellaa kuin tavallista juustoa, myös kaprikset ovat yksi suurista suosikeista.

Jos sinulta löytyy kaapista leikkeleitä jne.. älä epäröi vaan lykkää ihmeessä pizzan päälle. Eikai ruokaa kannata poiskaan heittää 🙂

Pizzakastike (se tuunattu kokonaisuus)

1tlk tomaattimurskaa
1tl kuivattua oreganoa
1tl kuivattua rosmariinia
1tl jauhettua mustapippuria
2 valkosipulia
viimeistelyyn oliiviöljyä

Kuori ja pilko valkosipuli. Sekoita joukkoon loput ainekset ja anna seistä hetki. Kun olet levittänyt kastiketta pizzapohjalle, viimeistee vielä lorauksella oliiviöljyä ennen paistoa. -> valmiissa pizzassa pitäisi makua tavanomaista enemmän.

Pizzanpohjan ohje löytyy aiemmasta takaa joten eikai sitä kannata uudelleen kirjoittaa ja niitä on siis muutama erillainen jos vaihteluaa kaipaa.

yhteistyössä terra creta oliiviöljyt

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?