
Curry voi tarkoittaa joko maustesekoitusta tai kastiketta, joka on valmistettu sille ominaisella maustesekoituksella. Curryyn tarvitset siis kuivamaustesekoitusta tai vaihtoehtoisesti purkeissa myytäviä currytahnoja. Yleensä kannattaa paistaa curry aina ensin, jotta sen maku tulee kunnolla esille ja jatkaa sitten kokkailua tuttuun tapaan. Perinteisen reseptin voi lyhyesti tiivistää: kuullota ensin sipulit, lisää mauste ja sitten vasta proteiini. Lisää neste ja anna kiehua hiljalleen kokoon ja tarjoile.
PS. Tämän purkin teksti on todella hämmentävä: Tikka Masala tarkoittaa mietoa sekoitusta suorana käännöksenä ja alla lukee erikseen curry-kastike. Miksei purkissa lue vain mieto curry, se tarkoittaisi käytännössä samaa? 😀





Mikä on sinun suosikkityylisi curryssa? Kerrohan se kommenttikentässä.