Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Amerikkalaiset pannukakut

amerikkalaiset pannukakut
siirappia? yes please mutta tällä kertaa jäätelö ja hillo hoiti homman.

Perinteeisesti blogimaailma reseptit pohjautuu normaalisti reseptit muunnoksiin mutta näissä viime aikaisissa resepteissä olen painottanut juurikin niitä perinteisiin ohjeisiin. Tietenkin fotogeeniset pannukakut on sikäli helppo aihe etsiä reseptejä mutta hienouden sijaan, käytännöllisyys on yksi avaintekijä varsinkin niille jotka näitä ruokia ihan oikeasti tekee. Yllätyin kuinka laadukas ja tarkka oli tämän selostajan pannari ohje ja sen pohjalta, tein muunnelman, joka olisi kotimaisiin aineksiin sopivampi.

Valmiit jenkki Pannukakut on jees mutta mites lisäkkeet? siirapin sijaan, minulla oli fiilis että hillo ja jäätelö, toimisivat suomalaisee makuun. Kuitenkin kesäisien lettujen kohdalla, tämä on loistokas vaihtoehto. Toisaalta, nämä pannukakut on kuohkeita ja suomessa ne on tyypillisesti litteitä? syy on lähinnä taikinassa. Leivinjauhe on yksi avain tekijä ja toinen on teitenkin se että pannukakun kuuluu imaista makua lisäkkeistä, jolloin kuohkea pannukakku on tähän sopivampi. Jos pannukakku sanaan mennään vielä, onkohan uunipeltejä kutsuttu aikanaan pannuiksi, kun pannukakut tehdään suomessa perinteisemmiten uunissa, paistinpannun sijaan vai onko kyseessä suora käännös? sitä voi mietiskellä.

kuohkeat letut
Joo, pannukakut olisi voinut olla toisin päin jolloin ne olisi näyttäneet kauniimmilta mutta tällä kertaa mennään näin.

Amerikkalaiset pannukakut

2-3rkl voita sulatettuna
2rkl sokeria
1tl suolaa
1tl vaniljaa
1 kananmuna
2dl maitoa
2dl jauhoja
1tl leivinjauhetta
Paistoon voita ja öljyä

Sulata voi ja anna sen hetki jäähtyä. Laita se sitten kulhoon ja lisää sinne sokeri, suola ja sekoita. Lisää sitten voi ja sekoita niin että rasva hiukan emulsoituu kananmunaa. Lisää sitten maito ja sekoita voimakkaasti kunnes lähes tasaista. Lisää sitten jauho ja leivinjauhe, mutta sekoita vain pikaisesti. Liika sekoitaminen tekee tässä pannukakuista kovempia rakenteeltaan ne jäävät tällöin litteämmiksi. Anna sitten taikinan hetki seistä ja laita pannu lämpenemään. keski kuumalle pannulle, lisää voita ja öljyä, sitten lisää n. 2-3rkl taikinaa ja anna taikinan itsestään valua pyöreäksi Pannun pyörittely tekee vain ohkaisia lettuja. Paista kunnes näet selkeitä reikiä/kuppia pinnassa ja käännä. Ensimmäisiin lettuihin saattaa tulla vähän valjumpi väri mutta tunnustele, mikä paisto menetelmä toimii sinun pannulle ja liedelle.

Kun pannukakut on paistettu, tarjoile ne haaleina halumasi lisäkkeiden kera. Hyvää ruokahalua!

pannukakut jenkki henkeen
Amerikan pannarit, niin että kauniimpi puoli on ylöspäin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?