Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Älypuhelin ruokakuvamiseen? Tuotetestissä Zopo

Kännykällä saa nykyään todella huikeita kuvia ja videoita. Vaikka puhelimella kuvaaminen ei ole samalla viivalla järjestelmäkameran kanssa, on kännykällä saatava sisältö kuitenkin vähintään sosiaaliseen mediaan todella hyvä. Sain Arlatecilta testiin uuden Zopo-sarjan puhelimen, joka on suunniteltu nimenomaan kuvaamis- ja sometuskäyttöön.

Mikä ihmeen Zopo?
Monet tuntevat kännykkäbisneksen kärkinimet, mutta markkinoilla on paljon pienempiäkin kännykkämerkkejä, joista harvoin kuulee. Älypuhelinten maailma toimii käytännössä niin, että on useampi alihankintayritys, joissa tehdään osia isommille yrityksille, jotka kokoavat niistä tuotteitaan. Mielenkiintoista kyllä, Zopo on koottu samoista osista kuin isompien valmistajien puhelimet ilman lisähintaa tuovaa merkkiä. Kannattaa lukea kohtuullisen avartava artikkeli Arlatecin blogista, niin tiedät mistä maksat.

Zopo s5000
Hinta: 229€
Kamerat:

 • Tupla takakamera: HW Resolution: 13MP AF + 5MP
 • Etukamera: HW Resolution: 16MP FF

Syy, miksi lähdin mukaan tähän testiin, oli yksinkertaisesti tarve paremmalle puhelimelle kuvaamisen kannalta. Työni on nykyään todella liikkuvaa ja käyn paljon erilaisissa tapahtumissa ja tapaamisissa, joihin ei aina viitsisi isoa kameraa kantaa. Puhelin sen sijaan on aina mukana. Erityisesti tässä Zopon mallissa vahvoihin etuihin kuuluu äärimmäisen laaja kuvaamiseen liitännäinen ohjelmisto ja kohtuullisen hyvä takakamera. Näin testaillessa, kännykkäkuvat ovat aiempaan nähden hiukan parempia ja niiden käsittelyyn löytyy puhelimesta valmiiksi hyviä työkaluja.

Iso ja kömpelö?
Isolla näytöllä varustetulla puhelimella on mukava pelata pelejä tai katsoa elokuvia, mutta sillä on myös hintansa. Tämä puhelin ei nimittäin ole mikään pieni, se ei mahdu esimerkiksi lompakkooni, johon aiempi puhelimeni mahtui hyvin. Kuitenkin iso plussa on se, että tämän puhelimen akku kestää noin 500% pidempään kuin Samsung Galaxy A5, joka minulla jo oli.

Käytännössä Zopo s5000 on äärimmäisen hyvä älypuhelin aktiiviselle somettajalle ja pelaajalle. Päädyinkö itse tähän puhelimen käyttäjäksi? Vaikka plussia on millä mitalla ja tykkäsin puhelimesta, minun käteeni sopii hiukan pienempi puhelin, joka on arjessa helpompi käyttää ja joka mahtuu taskuun ja lompakkoon.

Jos Zopo kuulosti sinulle luodulle puhelimelle, kannattaa siitä lukaista lisää itse maahantuojalta eli Arlatecilta.

4 vastausta

 1. Kuvaan myöskin paljon puhelimen kanssa. Kiinnostavaa, että tämä puhelin on suunniteltu kuvaamiskäyttöön. Ostin kyllä juuri uuden puhelimen ja onneks laitoin panssarilasin, sillä puhelin tippui minulta samantien.

  1. Moikka Antero,
   Käytän itse tällä hetkellä Samsung Note 10+ joka on tosi jees. Tutkin itseasiassa tällä hetkellä runsaasti älypuhelimia ja niiden ominaisuuksia. Sanoisin että panssari lasi on jees investointi mutta harvempi ajattelee sitä ennenkuin rikkoo puhelimensa näytön 😀 Toisaalta, mun pitäs tehdä lähiaikoina uusi juttu puhelimesta ja tekniikasta jota käytän kun porukka on tosi hukassa kun on ovat ostamassa uutta luuria/ kameraa.

   yst terv.
   Alexander

 2. Tuo on kyllä totta, että älypuhelimilla saa nykyään todella hyviä kuvia. Itsekin käytän lähinnä omaa iPhonea kun kuvaan esimerkiksi someen tai ihan vaan arjen juttuja perhealbumeihin laitettavaksi. Itse tykkään isoista näytöistä ja sen mukaan aina tulee puhelin valittuakin.

  1. Moikka tuula tämä on kyllä vanha juttuni mutta kica kun luit.
   Yleisesti, ihan edullisellakin puhelimella saa hyviä kuvia kun huomio valaistuksen ja käyttää jalustaa.

   Alexander

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?