Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Aasialainen suikale salaatti

asian slaw sellerillä
Värikästä ja mauskasta, mitä muutakaan voi salaatilta odottaa?

Ei olisi ensimmäinen kerta on vilkaiset jääkaappiin ja olet melkein nurkkaan ajettu ideoiden suhteen. Tämä dilemma on yleinen haaste minulle ja tässä reseptissä korostuu juurikin ne ainekset joista ihan kaikki ei keksisi salaattia. Jos nyt miettii vaikka kurkkua ja selleri, ovat ne molemmat vihreitä mutta vain toinen tarpeeksi tuttu ja lähestyttävä. Itseasiassa, olen havainnut että jos ihmiset syö siipiä eli wingsejä, useimmat eivät uskalla maistaa / tykkää varsi selleristä vaikka se olisi äärimmäisen hyvää.

Porkkana on muuten toinen aine jota useimmat on syöneet raasteena mutta oletko koskaan kokeillut ohutta suikaletta? Tietenkin, sitä ohuempi suikale on, sitä mukavempi se on nautiskella ja kun tähän mennään syvemmälle niin voidaan todeta että melkein minkä vain vihanneksen kohdalla asia on sama. Kun yritetään yhdistää porkkana, selleri ja kurkku, pitää tietenkin keksiä tapa jolla kaikki maut sopisivat toistenna seuraan ja se olisi maustaminen. Tällä tarkoitan pientä mutta vahvaa kastiketta, jolla epämääräiset vihannekset muuttuvat sitäkin herkullisemmiksi. Sain tähän salaattiin inspiraatiota BBC asian slawsta, jota olenkin muutaman kerran tehnyt.

salaatti selleristä
Vähän taiteellisempi kuva salaatista, mutta niinkuin syömispuikot viittaavat, tätä salaattia voi puikoilla nautiskella.

Aasialainen suikale salaatti

3 sellerin vartta
1/2 kurkkua
2 porkkaa
2 vihreää chiliä
2rkl kalakastike
1rkl etikkaa
1rkl sokeri
1rkl seesamöljy
Halutessa paahdettuja seesamin siemeniä

Aloita pesemällä vihannekset ja kuorimalla porkkana. Leikkaa tämän jälkeen selleri, kurkku ja porkkana ohuiksi suikaleiksi. Kurkun pehmeinmän sisuksen voi jättä pois. Kun suikaleet on koossa, siirrä ne kippoon. Valmis kastike yhdistämällä kattilassa kevyellä lämmöllä sokeri, kalakastike, etikka ja ohuelti leikattu chili. Kun sokeri on sulanut, nosta lämmöltä ja lisää joukkoon seesamöljy ja kaada kastike suikaleiden joukkoon. Painele ja sekoittele suikaleita hetki niin salaatti on valmista. Koristele vielä halutessa paahdetuilla seesaminsiemenillä. Tarjoile tätä aasialais henkistä salaattia vaikka pizzan tai grillatun ruuan mukana.

aasialainen suikale salaatti
Tämän seuraksi kulho riisiä ja paistetua tofua olisi ollut ihan täydellinen kokonaisuus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?