Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Aamupala joka herättää | Tyrnituorepuuro

eväät hyvään aamupalaan

Oli kausi, jolloin tuorepuurot olivat vakioaamupalani ja yhä vielä niitä tulee tehtyä viikottain. Muutama suosikkikombinaatio on jäänyt elämään ja toistan niitä makupareja usein. Tyrni muodossa tai toisessa sopii äärimmäisen hyvin tuorepuuroihin, sillä se on pehmeän kauran kanssa kirpsakan hapan ja tietenkin puuro saa samalla kauniin värin. Runsaasti c-vitamiinia sisältävät tyrni, sitruuna ja appelsiini sopivat muutenkin aamuihin hyhvin 🙂 Tässä käyttämäni Roberts Berries -tuoresarjan mehut on suunniteltu niin, että yhdessä pikarissa on koko päivän saantisuosituksen verran marjaa.

Jotta kylmää puuroa on mukava syödä, tulisi maun lisäksi myös rakenteen olla kunnossa. Pelkkiä kaurahiutaleita käyttäessä, tuorepuurosta jää puuttumaan pureskeltavuus, mutta pähkinöillä ja siemenillä tilanteen saa helposti korjattua. Kaura itsessään on jo hiukan makeaa, joten makeutusta en ainakaan itse tähän puuroon sen kummemmin kaipaa. Lisäsin päälle kuitenkin karhunvadelmia, joista makeutta tulee vähän lisää.

Nesteenä voi oikeastaan käyttää mitä vain, maun mukaan. Tyrnimehun lisäksi käytin tässä kaurajogurttia, mutta kookosmaito sopisi myös hyvin ja toisi rasvaisuudellaan lisää ruokaisuutta.

[left]

Tyrnituorepuuro

1 dl Berries Tyrniä*
2 rkl manteleita
2 rkl chiasiemeniä
1 dl kaurahiutaleita
1 dl kaurajogurttia
1 dl karhunvatukoita

Valmista näin:
laitta ainekset kulhoon ja sekoita. Anna olla 20-30 minuuttia ja annostele sitten annoslaseihin tai -kippoihin. Koristele esimerkiksi karhunvadelmilla.

Jos tykkäät tuorepuuroista, käy vilkaisemassa myös aiemmin julkaisemani reseptit:
Marjaisa tuorepuuro
Granaattiomena-tuorepuuro
Keväinen tuorepuuro
Kahvi-tuorepuuro
Omenainen chiapuuro 
Speltti-tuorepuuro
Annoona-tuorepuuro

[/left]

[right]

tyrnituorepuuro

[/right]

 

 

Yksi vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?