Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Hyvän aamun smoothie

Yhteistyössä: CocaCola ja Hyvää Päivää -juomat

aprikoosi smoothie

Olen monet kerrat pyöräyttänyt aamupalasmoothiet tutun kaavan mukaan, mutta silti olen valmis kokeilemaan uutta. Tyypillisesti näihin aamun ”pirtelöihin” tulee hedelmää, kasvimaitoa ja marjoja, mutta tulin pohtineeksi, että jos sinne sekaan poraisi jotain vitaminoitua juomaa, kuten tässä Hyvää Päivää -hedelmäjuomaa. Tottakai marjoissa ja hedelmissä on ennestään jo ravinteita, mutta eihän se estä kokeilemasta.  Muistan lapsena juoneeni Hyvää Päivää -juomia mummolassa, joten maku tuo mieleeni vahvasti lapsuuden – ehkä siksi tämä smoothie maistuikin erityisen hyvältä? Kyllä tällä sai ihan hyvän startin päivään.

Hiilihapollinen neste smoothien joukossa tuo kuohkeutta ja hauskaa poreilua. Lempeät hedelmät, kuten banaani ja aprikoosi saavat potkua happamista karviaisista. Olen vahvasti sitä mieltä, että karviainen on todella aliarvioitu marja yleisesti. Karviainen sopii loistavasti myös suolaisien ruokien lisäkkeeksi, laitan tästä esimerkkireseptin jossakin (lähi)tulevaisuudessa.

[left]

Hyvän aamun smoothie

Tarvitset:
1/2 plo Hyvää Päivää Hedelmäjuomasta
2 banaania
2 dl jäisiä karviaisia
4 aprikoosia

Valmista näin:
Kuori banaanit ja poista aprikooseista kivet. Laita tehosekoittimeen banaanit, aprikoosit, karviaiset sekä puolet hedelmäjuomasta.
Sekoita sileäksi ja lisää lopussa vielä loput hedelmäjuomasta. Tarjoile smoothie heti.

[/left]

[right]

terveellinen smoothie

[/right]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?